Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns Simsällskap var att räkna med i Nordiska Ungdomssimspelen

/

En stor del av landets bästa simmare (13 år och yngre) samlades i Örebro för att simma Nordiska Ungdoms Simspelen i helgen.

Annons

För Söderhamns del deltog Victoria Flyman, Clara Bergh och Filippa Eklund och samtliga gjorde det bra med mycket fina resultat under helgen.

Victoria Flyman simmade på lördagen hem en bronsmedalj på 50 bröst där hon satte ett personligt rekord med 17/100. Hon följde upp det med att simma bra på den dubbla distansen, 100 bröst, där hon placerade sig som sexa i ett tufft startfält.

Läs mer: Fina GP-framgångar för Söderhamns SS

Filippa Eklund, som gjorde sin första stora tävling, presterade riktigt bra på sina bröststräckor där hon placerade sig precis utanför prispallen på 50 bröst och på en mycket fin femteplats på 100 bröst.

Clara Bergh simmade hem en bronsmedalj på 100 fjäril och efter en mycket fin tid på 50 fjäril så räckte det till en femteplats, endast 25/100 till bronsmedaljen. På 100 fritt hamnade hon precis utanför prispallen på en fjärdeplats.

Läs mer: Lyckat Sum-Sim för Elsa Bergh

Söderhamns simsällskap visade ännu en gång att man är att räkna med, även när de riktigt stora klubbarna är med och tävlar.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons