Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyman putsade personliga rekordet

/
  • Söderhamns lagkapplag tog hem två bronsmedaljer i tävlingar i Njurunda. Från vänster: Victoria Flyman, Clara Bergh, Elsa Bergh och Filippa Eklund.

I helgen var Söderhamns simsällskap med åtta simmare och tävlande i Sälsimmet i Njurunda. Många av norrlandsklubbarna var på plats och tävlingen lockade till över 1 500 starter.

Annons

Nytt motstånd var det för de flesta ur a-gruppen då man vanligtvis åker söderut för att tävla. Desto mer glädjande var det då att se att tjejerna visade att man tillhör den absoluta toppen av norrlandssimmarna.

I de båda lagkapperna som var öppen för tjejer upp till 16 år simmande Söderhamn hem två bronsmedaljer, trots att två i laget var födda 2004.

Individuellt visade Victoria Flyman strålande form. Med ett personligt rekord på drygt tre sekunder (1.20,76), på 100 meter bröst, simmade hon upp på topp tio listan över snabbaste tiderna i Sverige i år av tjejer födda 2003. Differensen till tvåan i loppet var hela sju sekunder. Facit för Victoria blev 2 guldmedaljer i 50 och 100 meter bröstsim.

Elsa Bergh, som simmade i klassen 01-02, ställde upp i fem grenar och fick med sig ett guld, två silver och två brons. Mest glädjande där var tiden på 100 medley där hon tog sig under 1.10.

Clara Bergh simmade också hem en medalj. Det blev en bronsmedalj på 100 fjäril på tiden 34,54.

Mer läsning

Annons