Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simklubben reagerar på badhusbeslut

/

Det blir inget nytt badhus i Hudiksvall. Kommunens beslut väcker oro och upprörda känslor hos Hudiksvalls Simsällskap.
– Det är ett stort bekymmer för oss. Klubben lider väldigt mycket av kvalitén på det gamla badhuset, säger ordförande Roger Moberg.

Annons

Få träningstider och för dålig kvalité på det gamla badhuset. Hudiksvalls Simsällskap kämpar mot redan dåliga förutsättningar. Och nu beslutar Hudiksvalls kommun att skjuta på det planerade badhusbygget vid Kattvikskajen. Istället behåller man det gamla badhuset, som kommer att rustas och underhållas.

– Det är katastrof att en stad av Hudiksvalls storlek har ett badhus som knappt är värt att kallas badhus, säger Roger Moberg.

Problemen för simsällskapet är stora. Dels är standarden på bassängen alldeles för dålig och att arrangera tävlingar är det inte tal om då bassängen inte uppfyller kraven. Vidare lider föreningen av träningsmöjligheterna. A-gruppen, som är föreningens bästa simmare, tränar i dagsläget tre dagar i veckan.

Roger Moberg tror att problemen bara kommer att bli större med tiden. Simsällskapet känner sig också förbisedda av kommunen, som inte tillfrågat simklubben under behandlingen av ärendet.

– Vi behandlade den här frågan på vårt senaste styrelsemöte och det är en nyckelfråga inom föreningen. Vi har redan i dag (läs i går) uppvaktat kommunen och kommer att fortsätta göra det. Vi har haft ett möte när det gäller träningstider.

Mer läsning

Annons