Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanningen i Nordins bok

/

Många minns Jimmy Nordins fylleskandal vid friidrotts-EM 2006. Nu väljer kulstötaren själv att berätta om bakgrunden till incidenten.

Hans biografi "Fram till EM-skandalen" börjar när han som åttaåring hittar en kula i skrubben hemma i Söderhamn.

Annons

För tre år sedan var Jimmy Nordin på plats i Göteborg för att delta i friidrotts-EM. Iförd landslagsdressen drack han sig berusad och skickades hem av landslagsledningen.

– Det kändes viktigt att berätta om EM-skandalen med egna ord och inte bara ur medias synvinkel. Deras version bestod mest av att jag drack två sexor och gick omkring i landslagströja. Här får man en äkta och detaljerad version av vad som hände, säger Jimmy Nordin.

Innan EM mådde han dåligt och genomgick en personlig kris som eskalerade i samband med mästerskapet i Göteborg.

– Jag vet inte hur mycket jag ska avslöja, det står väldigt mycket om det i boken. Men det var en stor kris med problem som redan fanns och när det dök upp nya visste jag inte hur jag skulle hantera det. Jag drack rejält under tolv dagar och blev till slut inlagd på sjukhus.

Boken tar sin början när han som åttaåring hittar en kula i skrubben i Söderhamn. Efter det får läsaren följa hans väg genom livet och de händelser som till slut ledde fram till skandalen 2006.

Mer läsning

Annons