Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)immaren som vill få unga att rösta

Simmerskan och S-politikern Frida Wigren står som 14:e namn på Socialdemokraternas valsedel i Söderhamn. Ett av hennes viktigaste mål som fritidspolitiker är att väcka det politiska intresset hos Söderhamns unga och få dem att rösta den 19 september.

Annons

– Hur ser en politiker ut? frågar Frida Wigren, nummer 14 på Socialdemokraternas valsedel i Söderhamn och före detta elitsimmerska i Söderhamns simsällskap, eleverna i klassrummet på Staffangymnasiet.

För Frida är elevernas svar på den frågan av begränsat intresse. Hon ställer den bara för att få ett hum om deras intresse för politik och för att se hur politiskt medvetna de är.

– Jag frågade en klass i morse hur många som skulle få rösta i valet. Åtta räckte upp handen, men ingen av dem sa att de skulle rösta. De vet inte hur man gör när man röstar, säger Frida Wigren med bekymrad min.

Det är för att förhoppningsvis skapa ett politiskt medvetande och tända en ideologisk gnista som den tidigare elitsimmerskan, numer motionär, på fredagen gjorde ett par korta föredrag på Staffangymnasiet.

Mer läsning

Annons