Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rost fortsätter imponera

Erik Rost sprang bra på Euroomeeting i Tjeckiska Turnov. Han var bäste svensk på både lång- och medeldistans, och kryddade insatsen med ett silver i lagtävlingen.
– Jag är inte helt nöjd med insatsen, men det var en oerhört bra erfarenhet, säger Alftakillen.

Annons

Euromeeting är en tävling som är ämnad för löpare som ligger precis utanför a-landslagstrupperna. Rost var som bekant ytterst nära att få springa VM nyligen, och kämpar nu hårt för att visa att han skulle varit där.

– Jag tycker fortfarande att jag skulle ha varit med. Men jag har knutit näven och sprungit mycket bra efter VM. Jag känner att jag tagit ett stort kliv i år, och hoppas och tror att jag får vara med på världscupavslutningen senare i år.

Banan i Tjeckien var mycket krävande. Den var kuperad och fylld med rauk-liknande formationer, vilka formade gångar i terrängen. Det kostade därmed på rejält om man hamnade lite snett, det var inte det lättaste att hitta tillbaka. Dessutom var det soligt och 30 grader varmt.

På fredagen löptes medeldistansen. Efter en bra första halva av loppet tappade Rost efter ett par missar och sprang in på en 3:e plats.

Dag två var det stafett som gällde. Här fick han äran att springa på sista sträckan.

Rost gick ut med två andra löpare på sträckan, men tyvärr hann Tjeckiens löpa före i mål.

– Det här var min sämsta dag. Jag kände mig tung hela dagen. Men jag orienterade bra ändå.

På söndagen avslutades tävlingen med långdistans, och nu kände han sig piggare igen. Alftasonen ledde också länge, men efter ett par missar slutade han 5:a.

Vad tänker man på när man gör en miss, och vet att det kostar extra på en bana som denna?

– Jag försöker att inte tänka för mycket när jag missar, utan ha fokus på orienteringen. Det är det som är det svåra, att orka ha fokus på orienteringen.

Mer läsning

Annons