Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst och SM-kval för Ingemar

/
  • Ingemar Hammarström och Atlas vann helgens högsta klass, en medelsvår A, vid de nationella tävlingarna i Gagnef.

Mitt Hjärtas Ingemar Hammarström var ensam felfri och därmed också vinnare i helgens högsta klass, en medelsvår A, vid de nationella hopptävlingarna i Gagnef. Nanstas Malva Pettersson tog tre placeringar, varav två i medelsvår B.

Annons

Hälsingeryttarna kunde vända hemåt med många fina placeringar.

För Ingemar Hammarströms del var det en lyckad helg. I söndagens medelsvår A var han och Atlas enda felfria ekipage i kategori C, och därmed ohotade vinnare.

Dessutom klarade han SM-kvalet med sin andra C-ponny, Munsboro Black Betty, genom att rida två nationella medelsvår B-klasser felfritt samma helg. Sedan tidigare har Ingemar kvalat även Chinchilla och Munsbro Swap Shop till SM, och reglerna säger att en ryttare inte får starta fler än två ponnyer på SM. Inomhus-SM går i Sundsvall vecka 44, men än så länge har Ingemar inte bestämt vilka ponnyer han kommer att rida.

I medelsvår A, kategori D tog Bollnäs Amanda Bååth/Miskaun Harvey, en andraplats efter ett nedslag.

Nanstas Moa Karelius och Munsboro McCarthy vann söndagens medelsvår B, kategori B, som enda dubbelnolla i kategorin.

Bland C-ponnyerna var Ingemar Hammarström och Munsboro Black Betty dubbelnolla och blev med det tvåa, medan Nanstas Malva Pettersson/Axxas Kofi Annan, var trea efter ett nedslag i andra fasen.

Malva Pettersson och Axxas Kofi Annan tog även en andraplats i fredagens medelsvår B.

I lördagens lätt A, en A:0, vann Bollnäs Regina Andersson Lans/Vinden kategori C. Hon var 4/10-sekund snabbare än Ingemar Hammarström/Atlas, som var tvåa. Sjätteplacerad i klassen var Malva Pettersson och Axxas Kofi Annan, även hon felfri, liksom Nanstas Clara Sollander/Miss Annie, i kategori D som tog en fjärdeplats.

Förutom lördagens vinst, red Regina Andersson Lans och Vinden hem fler placeringar. De var dubbelnolla och trea i fredagens lätt A, och vanns söndagens lätt B, där kategori B och C var sammanslagna. Där var Bollnäsekipaget dubbelnolla och med tre sekunder tillgodo på klassens tvåa.

Ytterligare ett Bollnäsekipage som gjorde en fin tävling var Sandra Wexén/Chippen Number One, som vann fredagens lätt B, där kategori C och D var sammanslagna, som ensam dubbelnolla.

Mer läsning

Annons