Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två hälsingeryttare har kvalat in till Falsterbo

Jennie Åkerblom, 25-årig hoppryttare från Söderhamn och tävlandes för Gävle Ryttarsällskap har kvalat till Falsterbo.

Annons

Jennie Åkerblom - Let´s Go van Het Hagehof.

Tävlingen som är en av Sveriges största och med klasser upp till internationell 160 börjar lördag den 4 juli och måndag den 6 juli rider Jennie sin första runda i klassen för femåriga hopphästar. Hästenheter Let's Go Van Het Hagehof, är född i Belgien och beskrivs av ryttaren som en stor talang med extra allt.

– Han har väldigt lätt för sig och är atletiskt byggd. Jag tror väldigt mycket på den här hästen, säger Jennie Åkerblom.

Hur långt tror du att du han gå i Falsterbo? Är han tillräckligt bra för att nå finalen?

– Han är ju en väldigt felfri häst, det borde kunna gå hela vägen. Samtidigt räcker det med ett nedslag och man är borta. Det är otroligt små marginaler. Och det här är nytt för mig, jag har aldrig haft en sådan fin unghäst tidigare.

Har du förberett honom på något speciellt sätt?

– Han har faktiskt fått lite ledigt nu på slutet och jag har tränat i Gävle med Leif Hall som vanligt. Tidigare i år var jag i Spanien där min syster Hannah är stationerad större delen av året. Jag fick väldigt mycket hjälp av henne, hon har själv ridit i flera unghästar i bland annat Falsterbo och har gett värdefull feedback. Jag hoppas att hon kan komma ner till Falsterbo men hon tävlar själv i Sundsvall helgen innan och kan få svårt att hinna.

Jennie har tidigare år ridit amatörtouren i Falsterbo, så tävlingsbanan är inte ny vilket är en fördel för ekipaget.

En annan Hälsingeryttare som återigen får chansen att bevisa sig på Sveriges största tävlingsbana är Irma Karlsson från Bollnäs Ridsällskap. Irma rider även i år kvalen till de internationella klasserna. Karlsson har haft flera framskjutna placeringar internationellt under våren och försommaren och är säkert revanschsugen efter att under förra årets tävlingarmissat kvalet med endast ett nedslags för mycket.

Mer läsning

Annons