Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre hälsingeryttare på förbundets breddsatsning

Tre ponnyryttare från Hälsingland har under helgen deltagit i Svenska Ridsportförbundets ”Breddsatsning”.
Målet med satsningen är dels att långsiktigt vägleda unga ryttare till att nå framtida mål ända upp på landslagsnivå, och dels en möjlighet för ridsportens ungdomsledare att komma ut och tidigt upptäcka talanger.

Annons

Elsa Norgren, Stina Jonsson och Hilma Hansback.

Förra året fick satsningen viss kritik då allt fokus låg på södra delen av Sverige men i år har till exempel Sundsvall besökts och där fanns Stina Jonsson, Nansta, Elsa Norgren, Bollnäs Sportryttare och Hilma Hansback från Mitt Hjärta bland deltagarna. Samtliga är talangfulla och ambitiösa ryttare som tävlar i ponnyhoppning. Upplägget bestod av teori med Thomas Fasteus, landslagsledare för ponny och childrensryttare samt träning med B-tränaren Fredrik Spetz.

Kan du sammanfatta de här två dagarna? Vad nivån här uppe vad du hade förväntat dig?

Jag är imponerad! De flesta höll en väldigt högnivå och vi har sett mycket bra ridning! Det märks att det är ryttare som ärträningsvana, de har veckoträningar som de deltar på och har överlag bra upplägg, säger Fredrik.

Har du lagt märke till någon speciellt och vad har du velat tillföra?

– Jag vill väl inte nämna några namn men en ryttare var faktiskt lite extra bra. I övrigt var min uppgift mer att bekräfta att ryttarna är på rätt väg, att deras upplägg fungerar. Sedan har ju Thomas haf tdet teoretiska runt just upplägg, målbild och så vidare.

Berätta lite om vad det handlade om?

– Det har varit information om hur förbundet arbetar, hur man söker till internationella tävlingar och cuper och hur uttagningar går till. Vi vill guida så många som möjligt rätt så tidigt som möjligt.

Malin Norgren vars dotter Elsa var en av deltagarna är väldigt nöjd med träningen.

– Det har verkligen varit jättebra och intressant! Just den teoretiska delen där vi också fick en chans att berätta hur vi tänker runt vår egen satsning. Det var mycket bra feedback. En ”verktygslåda” för att nå toppen med fokus på långsiktigt planerande, där toppen kan få ligga tio år framåt eller mer, säger hon.

Tanken är att Breddsatsningen ska vara återkommande med samma ryttare för att kunna följa deras utveckling.

Mer läsning

Annons