Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilda Mogren tvåa i Östersund

/
  • Felicia Hägg, Molly Ingmarsson och Tilda Mogren från Bollnäs Ridsällskap tog sig till final i Agria Pony Trophy.

Flera finalplatser och en pallplats blev facit för hälsingeryttarna i Agria Pony Trophy.

Annons

Föregående helg avgjordes Norrlands del av Agria Pony Trophy på Östersunds travbana.

Under våren har flera kvalklasser genomförts i distriktet och bland annat tre ryttare från Bollnäs och två från Söderhamn kvalade till finalen. Kval och final har ridits i LC hoppning, vilket betyder att detta varit en tävling för ryttare som är i början av sin utbildning.

Det har varit otroligt nyttigt för de unga ryttarna att även i en lägre klass få rida kval, eventuellt ta sig till final och kanske för första gången åka långt med sin ponny på meeting.

Det var ingen stilbedömning utan enbart tiden som avgjorde.

Felicia Hägg, 11 år från Bollnäs, kvalade in med sin B-ponny. Även lika gamla Molly Ingmarsson deltog på hennes C-ponny och Tilda Mogren, som är 15 år och rider kat D, tog sig också till final.

Bäst i själva finalen var Tilda Mogren med en andraplats. De andra flickorna har haft placeringar i kringklasserna men hamnade utanför prislistan i finalen. Samtliga tävlar för Bollnäs Ridsällskap.

Till finalen hade också Frida Nilsson från SORF i Söderhamn kvalat. Resultatet blev ett nedslag och utanför placering men Frida var felfri i framhoppningsklassen och kom där på en andraplats.

I final var även Ringnäsryttaren Stefanie Jandren som red felfritt i finalklassen och slutade sjua i kat B.

Lotta Odström

Mer läsning

Annons