Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-brons till Hälsingland

/

Hälsingland fick med sig två brons från ponny-SM i Sundbyholm utanför Eskilstuna.
Elsa Norgren, Bollnäs, och Frida Bloman, Mitt Hjärta, slutade båda trea.
– Bland det största jag vunnit, säger Elsa Norgren.

Annons

På B-ponnyn Madness inledde Elsa Norgren, från Trogsta i Forsa, veckan under SM-tävlingarna i hoppning på bästa sätt. Redan i uppvärmningstävlingen var hon i topp.

När det på söndagen drog ihop sig till final i medelsvår B, kategori B, var Elsa felfri i grundomgången.

– I grunden var jag nollad och han (Madness) var jättefin. Men i omhoppningen kom vi mot näst sista hindret och han tog ett galoppsprång mellan så jag hann inte med och ramlade av, men kom ändå trea, säger Elsa Norgren som inte gjorde sig illa i kraschen, och därmed var väldigt nöjd med sitt SM-brons.

– Det känns jättekul och jättebra. Det är stort, bland det största jag vunnit, säger hon.

Efter tävlingarna visste hon inte hur det skulle firas, men en bra start på firandet var i alla fall lite god mat med familjen.

– Vi har ätit pizza nu, sen vet jag inte riktigt hur vi ska fira, sa Elsa Norgren efter tävlingen.

Även Delsboklubben Mitt Hjärta fick med sig ett SM-brons hem från Sundbyholm. Frida Bloman red in som tredje ekipage i medelsvår A, kategori C.

– Nu rider jag ju i grupp 2, vilket gör att det är mindre än om jag ridit med alla åldersklasser, men det känns såklart väldigt kul. Jag hade blivit placerad även om jag ridit med de andra, säger hon.

Bland sex ekipage i finalen blev två uteslutna och Frida Bloman, på Munsboro Baby Blue, slutade på totalt 31 fel i alla omgångar.

– Det var inte helt lätt att ta sig till finalrundan, hälften av de som startade från början tog sig dit. Det har varit halvtuffa banor, vilket är bra och det blir roligare att rida SM när man får kämpa lite, säger Frida Bloman.

Individuellt sett var det hennes största framgång hittills. Munsboro Baby Blue har aldrig hoppat så högt förut, 1,20 meter.

– Ponnyn har skött sig helt suveränt. Jag har aldrig lyckats så bra individuellt någon gång. Det är speciellt att rida själv, då får man fokusera på sig själv och sin egen prestation. SM-guldet med laget tidigare rankar jag också högt men då har man ändå råd att göra misstag och ändå bli räddad.

Frida Bloman bor i Rimbo utanför Norrtälje, men har ändå valt att tävla för Mitt Hjärta i Delsbo.

– Jag känner familjen Hammarström då jag köpte en ponny av dem för två år sedan. Jag började tävla för dem förra året sedan de sett mig rida ponny när jag kvalade till SM på en tävling i Bollnäs. Då hörde de av sig och frågade om jag ville tävla en av deras ponnyer och rida i laget, säger Frida Bloman.

I medelsvår A, kategori C grupp 1 låg Mitt Hjärtas Ingemar Hammarström länge i täten, och blev också placerad i finalen, då som femma.

Klubbkamraten Denise Svedberg tog sig till finalen som 19:e ekipage av 20 som tog sig dit och hon på ponny Harry red till sig en elfteplats, och därmed blev hon placerad i sitt andra SM på Harry. Förra året slutade de på 15:e plats och ekipaget har en hög lägstanivå med jämna resultat.

Bollnäs Ida Hansemon slutade nia i samma klass, där hon i finalen gjorde sin första medelsvår A på sjuåriga C-ponnyn Dolan Tina Lass.

Mer läsning

Annons