Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skada satte stopp för start

/
  • En skada på hästen Albion hindrade Bollnäs Madeleine Young Shing från att starta i Falsterbo

Med en femteplats från NM i bagaget hade Madeleine Young Shing från Bollnäs siktet inställt på en andra raka seger i Childrensklassen under Falsterbo Horse Show.
Men en skada på hästen gjorde att ekipaget inte ens kom till start.
– Jag blev besviken och jätteledsen, säger hon.

Annons

Det återstod bara några timmar tills dess att Madeleine Young Shing och hästen Albion skulle starta i hopptävlingen i Falsterbo på tisdag eftermiddag. Då kom beskedet. Hästen var halt på vänster framben och gick därmed inte igenom besiktningen.

– Det är jättetråkigt att han inte fick starta. Jag var helt inställd på start, men han ska inte tävla när han har ont. På så vis var det ju bra, säger en nedstämd Madeleine Young Shing, som vann klassen under fjolårets tävlingar.

Madeleines mamma, Maria Young Shing, fanns med nere i Falsterbo och försökte trösta dottern efter den stora besvikelsen.

– Hon blev så ledsen. Vi vet inte varför hästen har fått ont. Han har fått lite medicin och behandling av en veterinär här. Vi ska ta hem honom nu och låta vår veterinär titta på honom också, säger hon.

Den missade starten innebär dessutom att höstens EM nu är i fara.

– Truppen tas ut i dag. Han hoppade jättefint under NM, nollade varje start fram till omhoppningen och vi slutade femma. Men nu vet jag inte om de vågar ta ut oss till EM, säger Madeleine Young Shing.

Mer läsning

Annons