Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson en av tre dubbelnollor

/
  • Elin Olsson med Colorodao Springs. Vid sidan tränaren och hästägaren Cecilia Hansson

Årets sista utomhustävling i hoppning stor häst hölls föregående helg i Tierp, med 130 som högsta klass.
Klassen, som gick i bedömning två faser hade endast tre dubbelnollor, två av dessa stod Hälsingryttare för.

Annons

Vann gjorde Elin Olsson på Mr Muscle och in på tredje plats red Josephine Verduye med Misty Morning, båda Bollnäs Ridsällskap. Bim Dawson, Gävle kom tvåa. Samtliga red in på prisutdelning även i 120.

Elin har haft en fantastisk säsong med Stall Kybackas hästar som hon ridit och tävlat medan ägaren Cecilia Hansson fött barn.

Innan du började jobba åt Cecilia var du en längre tid hos ett större försäljningstall i Skåne. Var tycker du att du utvecklats mest som ryttare?

– I Skåne fick jag massor av timmar i sadeln, och det var olika hästar hela tiden. Klart det var nyttigt. Men hos Cecilia har jag fått lära mig mer om upplägg, planering och jag har kommit mycket längre i mitt markarbete, säger Elin Olsson.

Det har var din sista tävling på Kybackas hästar. Vilken av dem kommer du att sakna mest?

– Mr Muscle har ju varit en otroligt rolig häst för mig att rida, på honom har jag fått lära mig att rida fort. Men unghästen Colorado Springs är nog den jag passar bäst ihop med. Fantastiskt att jag fått vara med och utveckla en så fin häst. Han kommer att bli en stjärna.

Lägger du livet som heltidsryttare på paus nu?

– Ja det blir nog så för stunden, jag är 22 år och tänker plugga. Men jag fortsätter förstås att jobba med mina egna hästar och hoppas kunna få lite ridjobb vid sidan av. Målet är att etablera mig i större klasser.

Hur tänker du lägga upp träningen för att ta dig dit?

– Jag fortsätter att träna för Cecilia Hansson i Gävle. Jag har fått ett sånt förtroende för henne, säger Elin Olsson.

Mer läsning

Annons