Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har de nått sitt mål – Nanstas ponnyryttare rider elitserien i höst

/
  • Tre glada tjejer som just fixat avancemang till elitserien – Thula Olskims, Ellen Larsson och Alva Trané.

Nansta sportryttarförening är en liten förening med bara 25 tävlande ryttare. Ändå kan klubben i höst mönstra två elitserielag. Detta efter att dressyrponnylaget i helgen blev klart för elitserien.

Annons

Nansta är en relativt nybildad förening, den bildades 2012, och redan har de lyckats med bedriften att få två lag i elitserien. Sedan tidigare har klubben ett ponnyhopplag i elitserien, och nu är alltså även dressyrlaget klart för högsta divisionen.,

Det var vid helgens division 1-tävlingar, där Nansta red in på en andra plats i sista omgången, och en tredjeplats totalt, som det blev klart att dressyrlaget gått upp i elitserien. För trots att laget slutade på en totalt tredje plats, var det Nansta som fick biljett till eliten. De två lagen före dem var nämligen allianslag, och allianslag kan inte gå upp.

– Jätteroligt. De här tjejerna har hängt i ihop länge, och målet har alltid varit att ta sig till elitserien, så de är jättetaggade, säger Anna-Sigrid Trané i klubben.

Sista omgången för Nansta red Alva Trané/Munsboro m&m´s, Ellen Larsson/Emla, och Thula Olskms/Caboy. I laget har även Elin Schönborg och Lina Ekstedt ridit.

Nu är det snabba skär som gäller för dressyrtjejerna, för elitserien börjar redan i höst med tre lagomgångar, i Falun, Hudiksvall och Örebro, även Hudiksvall har ett elitserielag.

Det blir en kort sommarvila för Nanstatjejerna innan träningen startar inför höstens elitseriepremiär.

– Det var lite oväntat, men det var väldigt roligt för tjejerna, säger Anna-Sigrid Trané.

Mer läsning

Annons