Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicole klarade SM-kvalet på första tävlingen

/

I helgen klarade Hudiksvallsryttaren Nicole Michaelsdotter och hennes utbildningsponny Nieuwendam's Fame & Fortune kvalet till ungponny-SM på första försöket.

Annons

Läs även: Nicole gjorde sin gymnasiepraktik i Tyskland

Nieuwendam's Fame & Fortune är ett sexårigt D-ponnysto som Nicole har som utbildningsponny. Nicole har bara ridit Fame i tre månader, men ekipaget har hittat varandra alldeles utmärkt.

Efter två tävlingar, som bägge resulterade i vinster, så var det i helgen dags för första försöket på ett SM-kval. För att få rida ungponny-SM måste ekipaget klara kvalgränsen som är ett resultat på 64 procent, antingen i ett vanligt lätt A-program, eller i ett speciellt ungponnyprogram. Och det klarade Nicole och Fame utan problem.

På lördagen red de först en lätt B:1 med 75,7 procent som gav dem vinsten i klassen. Därefter startade de en lätt A för ungponny, som de vann på hela 79 procent.

På söndagen var det dags för ytterligare en start i lätt A för ungponny, som gav ekipaget helgens tredje vinst med 76,6 procent. Det innebär att Nicole och Fame, på fem starter har tagit fem vinster, och dessutom är färdigkvalade till ungponny-SM med god marginal.

Ungponny-SM avgörs under vecka 29, på Dagtorpsortens Ryttarförening i Skåne, och SM-klassen rids lätt A för ungponny.

Läs även: Nicoles första vinst i medelsvår C:1

Läs även: Hudiksvalls ponnylag vann division 1

Mer läsning

Annons