Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malva och Denise red topptävling i Helsingborg

/

Malva Pettersson från Nansta och Denise Svedberg, Mitt Hjärta har ridit ponnyklasserna på Helsingborgs Horseweek – en topptävling med landets bästa ponnyryttare.

Annons

Malva Pettersson från Nansta och Denise Svedberg, Mitt Hjärta har ridit ponnyklasserna på Helsingborgs Horseweek.

Tävlingen för ponnyerna var speciell på så sätt att endast de 20 bästa i kat C och D bjöds in. Fyra av Sveriges bästa C-ponnyer på Topp 20 listan finns i Hälsingland. Två av dem rids av Ingemar Hammarström och den tredje, Kofi Annan tillhör Malva Pettersson. Denise Svedbergs Harry gör listan komplett.

Ingemar valde dock att avstå tävlingen.  I Helsingborg har bägge ryttarna levererat fina och jämna rundor, men med nåt nedslag för mycket för att nå finalen. Anna Pettersson, mamma till Malva berättar:

– Det var speciellt, en väldigt stor arena och även om själva tävlingsbanan inte var jättestor blev upplevelsen annorlunda, med ett mäktigt djup och ljud. Parken arenan låg i var också väldigt fin. En nyttig erfarenhet att ha med sig!

Hur har resan varit, det är ju en bit att åka?

– Ponnyerna har åkt bra, vi kom ner i god tid och stannade i Halmstad två dagar. Våra ponnyer var nästan lite för fräscha!

Malva och Denise har tagit fram sina ponnyer själva, båda är relativt unga och ingen av dem har gått svåra klasser med tidigare ryttare. Redan till helgen är det dags för nästa tävling, inomhus SM för ponnyer. Runt hälften av deltagarna från Helsingborg fortsätter till Mästerskapen som i år avgörs i Sundsvall.

Hälsingland kommer att ha många starka ryttare på plats, förutom Malva och Denise rider Ingemar Hammarström, Mitt Hjärta Alva Trane och Hilda Denkert, Nansta och Ida Hansemon, Bollnäs kat C. Lovisa Bäremo och Elsa Norgren, båda Bollnäs startar kat B och och Amanda Bååth, Bollnäs och Clara Sollander, Nansta tävlar i kat D. 

Mer läsning

Annons