Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Framgångar för Edsbyns ponnytjejer i Leksand

/
  • En nöjd Maja Wennstig på sin D-ponny Gimmic efter andra platsen i årets tävlingsdebut. Foto:

Förra helgen åkte fyra tjejer från Edsbyns Ridklubb till Leksand för att delta i regionala dressyrtävlingar med sina trimmade ponnysar. Tävlingarna genomfördes i Leksands ridklubbs nya ridhus "Hippodromen" som invigdes i december 2015.

Annons

Först ut i det den ljusa hippodromen var Cecilia Johansson på sin B-ponny "Caspian" och de var på jakt efter sitt första kval av två till att få delta i nationella tävlingar. För B-ponnysar är det LA:1 som är kvalklass och gränsen är 62 procent och Cecilia var endast 0,7 procent från att klara det då de red på 61,3 procent. Det här var deras andra försök, i det första försöket för tre veckor sedan i Rättvik var hon ännu närmare då hon red på 61,8% så det dröjer nog inte länge innan kvalen klaras av.

I samma klass fast kategori D så Maja Wennstig på "Gimmic" ihop 66,4% vilket räckte till en fjärde plats. På plats fem kom Olivia Hammarström med sin ponny "Lilla My" med resultatet 65,8%. Både Olivia & Maja tävlingsdebuterade för året i tävlingen och Olivia var jättenöjd med resultatet och ser redan fram emot sin nästa tävling i Hudiksvall i slutet på mars.

Sist ut av tävlingsklasserna för dagen var programmet FEI Inledande vilket är en av kvalklasserna till nationella tävlingar för D-ponnysar och till denna anslöt Astrid Jacobsson med ponnyn "Leo". De är sedan tidigare redan kvalificerade för nationella tävlingar och såg fram emot att kolla av formen och om träningen under vintern varit bra. De red ihop 62,6 procent vilket är över kvalgränsen så formen är fortfarande god och det lovar gott inför resten av säsongen.

Maja och Gimmic red även denna klass i jakt på sitt första kval och de slog till med en jättefin ritt som betalade sig med en andra plats i klassen på hela 65 procent. Maja säger att resultatet var över förväntan då hon och Gimmic inte tävlat tillsammans på drygt ett år och även hon ser fram emot nästa tävling i Hudiksvall.

Olivia, Astrid och Maja ingår även i det Edsbyns lag som ska rida Ponnyallsvenskans division 1 under våren vilken kommer bli extra rolig att följa i år då även Nansta Sportryttare samt Bollnäs Ridsällskap i allians med Bollnäs Sportryttare kommer delta. Även i år är division 1 serien hopslagen med Dalarna, så hela åtta lag kommer göra upp om en plats i Elitserien till hösten.

Reine Wennstig

Mer läsning

Annons