Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irma Karlsson uppskattad gästtränare hos moderklubben BRS: "Fick väldigt många bra tips"

Bollnäs Ridsällskap har haft en av Sveriges bästa hoppryttare på besök.

Annons

Irma Karlsson, sedan flera år tillbaka bosatt i Skåne och med på landslagets långa lista, har varit BRS trogen och tävlar fortfarande för klubben.

I samband med några sällsynta semesterdagar i Hälsingland höll Irma en mycket uppskattad hoppträning för BRS tävlingsryttare. En av deltagarna var Stina Martinsson, som direkt efter träningen fortsatte till Sundbyholm, där SM i hoppning avgörs till helgen.

Irma Karlsson flankerad av två unga Bollnäsryttare, Moa Belinder och Alma Hansson.

Stina har två hästar med sig och rider meetingets kringklasser. Och det har börjat bra. En andra plats i 125 i onsdagens klass och hög placering i torsdagens 130.

Stina, skiljde sig den här träningen med Irma mot andra? Och i så fall, hur?

– Ja. Jag fick väldigt många bra tips riktade mot tävling. Irma är ju i första hand tävlingsryttare. De jobbar väldigt mycket på de ”enkla”, de är lätta i sitsen och inte så dominerande. Allt fokus ligger på att ha hästen framme för skänkeln, formen på hästen får komma genom att den är just framme och inte genom att fokusera på vart hästen bär sitt huvud.

Blir det någon fortsättning, kommer hon tillbaka för fler träningar?

– Jag hoppas det! Det skulle betyda jättemycket och jag tror hon tyckte det var roligt. Men hon är väldigt upptagen, tävlar mycket. Men som sagt, jag håller tummarna.

Det har börjat bra för dig i Sundbyholm och även under förra tävlingarna här nere hade du flera placeringar på den nya hästen du tävlar, Caldero. Rider du högre klasser på honom inom kort?

– Han har varit väldigt jämn, det känns alltid lätt när man kommer in på banan. Men frågan är om han inte måste bli lite starkare och få bättre kondition innan han kan starta högre.

Det är inte din häst, hur ser framtiden ut för er som ekipage?

– Jag har honom enligt kontrakt hela 2017 också. Ägaren ska ha barn och har tagit en tävlingspaus. Men inget är väl skrivet i sten. Min egen situation kan ju också förändras.

Mer läsning

Annons