Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irma Karlsson redo för en topphelg i Göteborg: "Alltid en häftig känsla"

/

På torsdag inleds Göteborg Horse Show med världscup i dressyr och hoppning.
Bland stjärnorna finns Irma Karlsson från Bollnäs RS – som gör sin fjärde start i den prestigefyllda tävlingen.

Annons

Irma red första gången i Scandinavium 2012 och har sedan ridit varje år med undantag av 2014, då fokus låg på Young Rider EM där hon tog guld.

Årets tävling är den första Irma Karlsson rider efter att ha blivit uttagen av förbundet. Innan har hon kvalat in eller fått en personlig inbjudan av arrangörerna av Göteborg Horse Show.

– Jag var faktiskt lite förvånad, men Sylve Söderstrand (Sveriges förbundskapten i hoppning) sa att han var imponerad över hur jag ridit i GP klassen i Borås och han tyckte att jag utvecklat min ridning. Sedan tycker jag själv att mina resultat den här inomhussäsongen har varit jämna, jag har ridit mest trestjärnigt i rätt tuff konkurrens och har hållit en hög lägsta nivå, säger Irma Karlsson.

Nu laddar hon för att ha sina hästar Bahale och Weireina i så fin form som möjligt.

– Bahale som är försiktig och noggrann behöver bara något språng på sin höjd, har jag en häst som behöver bli kvick i fötterna hoppar jag studs. Det är väldigt viktigt att du gör vad hästen behöver för att komma in på banan med självförtroendet på topp, säger Irma Karlsson.

Nu när du kommer att vara på tävling med några av världens bästa ryttare, är det någon du försöker titta lite extra på?

– Ja, Markus Ehning, han är en mästare på att få se allt att se så enkelt ut. Och sedan ryttarna från USA, jag gillar verkligen den amerikanska ridningen, deras system. Jag går också alla banor, även i de klasser jag inte rider själv.

För hennes egen del gäller det att plocka fram positiva bilder från sina tidigare år i tävlingen. Ett närliggande är från 2015 då hon vann en av klasserna med Bahale.

– Det var magiskt att vara på prisutdelningen. Det är föresten alltid en häftig känsla att rida in på arenan, det är Sverige, det är publiken... grymt!

Något du inte vill tänka på?

– Ja, usch... jag ramlade ju av en gång. Sista klassen, jag hade bra tid och skulle hoppa ett hinder efter långsidan och efteråt skulle jag till höger men hästen gick till vänster. Jag flög av och fick gå igenom hela arenan. Walk of shame.

Mer läsning

Annons