Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irma Karlsson klarade kvalet till de internationella klasserna: "Det ska bli jätteroligt"

Hoppryttaren Irma Karlsson från Bollnäs Ridsällskap har för första gången kvalat till de internationella klasserna i Falsterbo.

Annons

Irma inledde kvalet med att komma på andra plats i lördagens 150-klass och fick därmed ett nära på perfekt utgångsläge i inför söndagens avgörande hoppning där man startade i omvänd ordning. Men trots en tredjeplats är Irma inte helt nöjd.

Läs mer: Två hälsingeryttare till Falsterbo

Irma Karlsson och hästen Weireina klarade kvalet med en tredjeplats

– Jag rev sista hindret i omhoppningen och man vill ju vinna. Men självklart är jag glad över att få fortsätta tävla härnere. Jag har två hästar till förutom Weireina som gick idag, det är Starling och Bahale så jag kan rida det mesta från speedklasser, Grand Prix (om jag klarar kvalet vill säga) och Derbyt. Det ska bli jätteroligt, säger hon.

Läs mer: Snygg punkt för härlig helg i Göteborg

Men det blir Weireina som får gå det största?

– Ja hon är precis som de andra hästarna i fin form. Däremot gick hon Grand Prix klass även förra helgen men jag hoppas att hon kan hålla "ångan uppe" lite till.

När börjar de internationella klasserna? Och har du någon unghäst som ska gå årgångsklasserna?

– Nej ingen unghäst, jag har inte riktigt hunnit med att matcha dem. Det kan vara någon "warm up" på onsdag annars börja den femstjärniga hoppningen på torsdag.

Läs mer: Slog till med superrunda i Scandinavium

Mer läsning

Annons