Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför ridfestivalen i Gävle - nu ska Bollnäs visa toppklass: "Smågrejer som förstörde"

Bollnäs RS fick inte till det när elitserien startade förra helgen.Men ridande lagledaren Cilla Tangfelt är säker på att laget kan prestera på topp när allt avgörs under Gävle Horse Festival.

Annons

- Det var mycket smågrejer som förstörde det i Umeå, går hästarna sitt normala så är de felfria och då är vi med i matchen fortfarande. Vad som helst kan hända, det är ju vi ett bevis på, säger Cilla Tangfelt.

LIVESÄNDNING: Mittmedia storsatsar och direktsänder från Gävle Horse Festival

I Umeå var bland annat lagets topphäst Zidvinka skadad, och Stina Martinsson vägrade ut sig med sin Belle av J. Saker man inte har råd med om hoppet om en semifinal på Strömsholm ska leva vidare. Nu handlar allt om att få alla ekipage kompletta till de två elitserieomgångarna i Gävle.

LÄS MER: Bååth en ljusglimt i Umeå

Stina Martinsson rider för Bollnäs igen efter några år som Gävleryttare.

För att hitta toppform har Bollnäs anlitat tränaren Mikael Schultz under elitserien.

- Det blir lite mer toppträning, lite mer tävlingslik träning. Det kommer ge effekt för oss, och skulle vi fortsätta med det så har vi ett jättestarkt lag nästa säsong, det här laget var vi ute lite i sista sekunden med, säger Cilla Tangfelt, som menar att den stora svagheten i årets upplaga av Bollnäs är att man bara är fyra ryttare.

Det ger inget utrymme för skador eller sjukdomar.

- Det gäller att alla är på topp för vi har inga extraryttare eller hästar. Vi har en stark men tunn trupp. Men är vi på topp så ska vi kuna blanda oss i toppstriden, säger Cilla Tangfelt.

LÄS MER: Hästföretagare satsar på ridhus i Röste

Men det finns ytterligare en ekvation att ta med i beräkningen. I Gävle så går den första elitserieomgången över 1,25 för en ryttare och 1,30 för två ryttare. I den andra omgången är det 1,40 hinder som gäller.

Cilla Tangfelt är lagledare för Bollnäs RS, men rider även i laget som nu siktar mot semifinal på Strömsholm. men då krävs en toppinsats i Gävle efter en misslyckad premiär i Umeå.

Men eftersom alla i laget inte är kvalificerade för såna höjder så måste man klara det i någon av de individuella klasserna som föregår lagtävlingen.

LÄS MER: Här är lagen som siktar högt i ponnyallsvenskan

- Vi måste rida klasser innan lagtävlingen för att kvala oss, vi måste vara minst tre ekipage i laget, så är det så att vi inte kvalar in så får vi lösa det med några andra ryttare och byta hästar. Amanda måste exempelvis ha två felfria rundor på 1,30 för att kvala in. Så det kan bli lite meckigt, säger Cilla Tangfelt, som också måste kvala in på 1,40.

Trots att hon hoppat på högre höjder tidigare under karriären.

- Jag har ju haft placeringar i 1,50 tidigare, men det är över två år sedan så därför måste jag kvala in. Och nu rider jag på en häst jag bara ridit en kort tid, den köptes in för två månader sedan och jag håller på och lär mig hur han fungerar. Han heter Valvados och är en äldre häst som gått 1,40, så han har rutin, men vi behöver komma ihop oss lite bara.

Mer läsning

Annons