Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiks ponnylag trea i elitpremiären

/
  • Fyra av Hudiksvalls fem lagryttare, Signe Sköldunger, Nicole Michaelsdotter på Fame – som tog en individuell andraplats, Saga Larsson, och Miranda Frestadius. Saknas på bilden gör Hanna Nilsson.

Ponnydressyrryttarna från Hudiksvalls rid- och ponnyklubb red in på en hedrande tredje plats när första elitserieomgången avgjordes i Örebro i helgen.

Annons

I helgen startade ponnyallsvenskans elitserie i dressyr, och både Hudiksvall och Nansta hade lag med.

Lagklassen red i lätt A:P2, och sex lag kom till start.

Av de lokala lagen var det Hudiksvall som lyckades bäst med en tredje plats efter vinnande Segersta, med Falun på andra plats.

Segerstas tre ryttare red ihop 68,133 procent, medan Hudiksvall lag fick 64,766, och Nansta, som åkte med bara tre ryttare efter att flera av klubbens ekipage drabbats av skador, red ihop 60,622 procent. De tre tappra i Nanstas lag var Thula Olskims/Caboy, Ellen Larsson/Embla, och Alva Trané/Munsbro m&m´s.

Hudiksvallslaget bestod av Hanna Nilsson/Klein Holland´s Kathie, Mirande Frestadius/Järnman, Signe Sköldunger/Hagalyckas Breeze RC1207, Nicole Michaelsdotter/Nieuwendam´s Fame & Fortune, samt Saga Larsson/Napoleon.

Nya lagregler gör att lagen får starta med allt från två till fem ekipage. Startar man med fem ekipage räknas ett resultat bort, och sedan delas procenten med övriga ryttare i laget. Medan till exempel Segersta valde att toppa sitt lag, med bland annat två ekipage som vunnit SM i sin kategori, valde HRPK att låta fem ryttare starta.

– Vi vill att så många som möjligt ska få vara med och rida i laget, säger lagledaren Ida-Marie Laake, som var väldigt nöjd med resultatet.

– Alla våra ryttare gjorde jättefina resultat.

Bäst individuellt lyckades Nicole Michaelsdotter och Fame, som debuterade i lätt A:P2 med en andra plats och 66,500 procent som resultat.

Till saken hör att Fame bara är sex år och fortfarande räknas som ungponny.

– Det är helt otroligt att Fame kom tvåa bland några av Sveriges bästa ponnyer, och andra gången hon går ett program med FEI-rörelser, säger Nicloe, som startade en lätt A:P1 helgen innan elitpremiären, och som i och med helgens resultat är klar för nationella tävlingar.

Andra elitomgången går i Falun om 14 dagar, och tredje och sista omgången rids på hemmaplan helgen efter. Då skruvas också svårighetsgraden upp något, tredje omgången går i FEI:s inledande program.

De två bäst placerade lagen efter tre lagomgångar går till final i lag-SM.

Mer läsning

Annons