Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärdeplats för Cecilia och "Kissen"

/

Cecilia Bergåkra har fått en riktig kalasstart på childrens EM i dressyr. I tryckande hetta red de hem en fjärdeplats i första EM-klassen.

Annons

Cecilia Bergåkra och familjens hingst I Do Kiss är på plats i franska Vidauban där Europamästerskapet i dressyr för children, juniorer och young rider avgörs under veckan.

13-åriga Cecilia är Sveriges enda representant i childrenklassen, för ryttare mellan 12 och 14 år, och hon har fått en riktig kanonstart på sitt första EM.

Med sina 69,567 procent blev det en fjärdeplats i första klassen. 2,3 procent efter vinnare, Rafael Du Coussoul De la Gesse från Frankrike. I poäng var skillnaden mellan vinnaren och Cecilia 34,5 på de fem domarna.

En av domarna höll faktiskt Cecilia och "Kissen" som vinnare, och gav dem 74,500 procent.

Det var i tryckande hett, plus 35 grader redan klockan tio på förmiddagen, och Cecilia skriver på EM-bloggen att värmen gjorde både häst och ryttare lite matta. Ryttarna fick dispens att rida utan kavaj, men Cecilia valde ändå att ha kavajen på under ritten.

"Helhetsintrycket blir ändå lite bättre när allt ser ut som normalt, tror jag. Alla som utöver en elitidrott måste våga svettas lite," skriver Cecilia på sin EM-blogg.

På fredag går den andra kvalklassen, där sedan de främsta ekipagen gör upp i en final på lördag.

Och på det sätt som Cecilia och "Kissen" börjat, är det mycket som tyder på att Hudiksvallsekipaget finns med bland finalryttarna i EM.

Mer läsning

Annons