Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina placeringar för Verdruye i Umeås nationella tävlingar: "Hästarna har visat fin form"

Hoppryttaren Josephine Verdruye, Söderhamnsortens Ryttarförening, hade fina placeringar på Umeås nationella tävlingar. Två felfria 130 hoppningar med bra tid gav en andra och en femte plats.

Annons

– Hästarna har visat fin form hela inomhussäsongen. Både Misty Morning, som tog placeringarna här i Umeå och Macabea, som vann 130 för några veckor sedan i Sundsvall. Jag har varit litetveksam till att ta upp även Misty i 140, men nu börjar det närma sig. Macabeagick en 140 redan förra året med jättebra resultat.

Varför har du tvekat?

– Det är mest för att jag är så rädd om hästarna. De är ambitiösa och vill göra sitt bästa och jag vill inte göra det för svårt för dem. Det är också först nu som 130 börjar kännas enkelt att rida för mig.

Hur ser din vardag med hästarna ut. Hur tränar du?

– Jag jobbar mycket med styrka, både hästarnas och min egen. Och jag försöker hålla hästarna på gott humör, så att de behåller sin fina vilja. Själv tränar jag flera gånger i veckan, styrketräning och kondition. Sedan kommer hopptränaren Alexandra Idehäll varje vecka till Söderhamn och har träningar och då är jag alltid med. Hon jobbar mycket medryttarens position för att inte störa hästen, med rakriktning och ridning framåt. Med dressyren tar jag hjälp av Patrik Gullberg så ofta jag kan.

Josephine Verdruye med  Misty Morning.

I Umeå avgjordes också den första omgången avRidsportallsvenskan Elit. Bollnäs Ridsällskap fanns på plats men fick en av sina ryttare uteslutna och slutade på sista plats.

– Det ärså små marginaler som avgör. Jag tycker ingen av oss behöver åka härifrån meden dålig känsla. En annan gång kan alla lika gärna vara felfria. Och en av våra säkrare hästar kom inte med här pga en skada......så är det i den här sporten, säger lagledaren Cilla Tangfeldt, som också är med och rider i laget.

– Vi har ändå mer "bra" än dåligt med oss härifrån och kommer att göra bra ifrån oss även i de avslutande omgångarna i Gävle om två veckor.

Förutom Tangfeldt red Sara Heed, Stina Martinsson och Amanda Bååth i laget. Amanda hade tvåplaceringar i 110 och 120 under helgen och imponerade stort med sin fina ridning.

En annan ung hälsingetjej är Hilda Denkert, Nansta som också fick tvåplaceringar med sig hem. Cilla Tangfeldt red en felfri unghästklass och Gabi Young-Shing Petterson hade en tredje plats i 130 på sin egen Pine Creek och en femteplats på samma höjd med kompisen Karin Josefssons Toronto. Gabi som i år tävlar för Bollnäs Sportryttare hade även felfria rundor i unghästklasser.

Mer läsning

Annons