Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns Emma Rosenqvist bröt hemmadominansen och vann i Östersund

/
  • Segraren i S:t Georges Emma Rosenqvist med Don Poseidon tävlandes för Edsbyns RK under ärevarvet i helgens finaste klass.
  • Segraren i S:t Georges Emma Rosenqvist, Don Poseidon, Maria Wiklund, Romeo som knep andraplatsen samt Mia Runudde, Laetsgo som kom på en tredjeplats.

Östersund–Frösö Ridklubb dominerade stort under dressyrtävlingarna i Östersund.
Men Emma Rosenqvist, Edsbyns RK, var en av få ryttare som bröt den stora hemmadominansen.

Annons

Rosenqvist tog med sina 67,56 procent hem klass 6 – medelsvår A:1 under tävlingarna i Österund. Rosenqvist vann före Mia Runudde, Lejondals RF, och Härnösands Maria Wiklund.

Samtidigt vann Cecilia Mårtensson, Bollnäs, klassen med Legolas Step's Champ.

Det blev annars idel hemmasegrar och fina placeringar för arrangören och Östersund-Frösö Ridklubb kunde stoltsera med tre raka förstaplaceringar i helgens dressyrtävlingar på Tanne.

Arvid Johansson, tävlandes för Östersund-Frösö Ridklubb, hade en kanonhelg med hästen Degas, som ägs av Johanna och Anna-Karin Bergqvist. Han var först ut i Klass 1 - Lätt B:2 2016 på lördagen och tog hem vinsten med en god marginal.

"Bra start på säsongen, två vinster på hemmaplan, tack till Johanna & Anna-Karin Bergqvist för förtroendet att träna och tävla eran fina häst", skriver han på sin Facebooksida efter helgen. Klubbkamraterna Agneta Paulsson på hästen Azzaro och Olivia Johansson med Don Benito gick båda ut med riktigt fina resultat två av lördagens klasser. Där gick det även vägen Marit Jansson på Milk Chocolate som vann lördagens Msv C och Tina Bylander med Dejavou som gick in som tvåa i samma klass.

Några av de mer långväga gästerna tog hem topplaceringen i de återstående medelsvåra klasserna men i medelsvår B var knep hemmaryttaren Linda Lindström på Carmillion 2 en imponerande andraplats.

Mer läsning

Annons