Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyekipaget tog dubbla segrar i Rengsjö: "Långt över förväntan"

Inte bara åskan small till med dunder och brak när Söderhamns Hästsportklubb arrangerade dressyrtävling i Rengsjö. Edsbyekipaget Anna Grönberg och den femåriga valacken Nordsteern BelAvenir tog dubbla segrar. I höst väntar säsongens stora mål: Femårschampionatet på Flyinge.

Annons

I L:A var Anna Grönberg och Nordsteern BelAvenir överlägsna. Med segerprocenten 76,43 lämnade man motståndet långt bakom. När det sedan var dags för medelsvår C blev det tajtare, men ekipaget från Edsbyn knep andra segern för kvällen. Där var Therese Tällberg från Bollnäs tvåa.

Läs mer: Stort bildspel från torsdagens tävling i Rengsjö

Läs mer: Edsbyns dressyrryttare visar form

TV: Se delar av Anna Grönbergs segerritt i medelsvår C.

– Det kändes superbra, jag är verkligen jättenöjd. Första klassen är jag mest nöjd med, han hade mest energi där. Han är bara fem år och det var bara andra gången vi startade två klasser. Jag är jättenöjd att det räckte till seger i andra klassen trots att bensinen tog slut lite, säger Anna Grönberg som dock hade kunnat sluta på en seger och sedan hemresa.

Läs också: Även Cecilia Bergåkra visar toppad dressyrform

– Jag hade faktiskt tänkt stryka mig i andra klassen, eftersom det gick så bra i första och jag tänkte att jag skulle åka när jag var på topp. Men mina vänner övertalade mig, säger hon med ett leende.

Therese Tällberg, Bollnäs, red in som tvåa i medelsvår C med fina 72,66 procent.

Utvecklingen för Anna Grönberg och Nordsteern BelAvenir har gått riktigt snabbt uppåt den här sommaren. Torsdagens start i Rengsjö var den blott andra starten i medelsvår C.

– Han är ju lite nybörjare i klassen så det var långt över förväntan. Vi är ju egentligen bara ute och övar så det är en bonus när det går så här bra, säger Anna Grönberg som tillsammans med Nordsteern BelAvenir slog nya personliga rekord i Rengsjö.

Läs också: Jennie Harrysson och San Siroo håller Edsbyns fana högt

Det ekipaget över till är femårschampionatet i Flyinge som de rider i oktober. Kanske kan det bli tredje gången gillt på den stora tävlingen nere i Skåne.

– Flyinge har varit drömmålet. Vi var där redan när han var tre år, då fick vi mersmak så det blev ett nytt mål. Förra året valde vi att bara göra två kvalförsök och då lyckades vi inte. Vi tog nya chanser i år och på andra försöket gick det bra, säger Anna Grönberg.

Anna Grönberg, Edsbyn, vann både lätt A och medelsvår C på Nordsteern BelAvenir.

Väl på Flyinge finns inga speciella mål. Bara att ha kommit dit är en stor bedrift.

– Vi vill göra en stabil runda som vi känner oss nöjda med. Jag är ganska orutinerad jämfört med andra man möter där nere, säger Anna Grönberg.

Klubbkamraten från Edsbyn, Madelen Lundin, tog också hon en seger. På hästen Tågerods Rodel vann hon medelsvår B:4 på 67,72 procent. Tvåa i klassen blev Tone Krogstad, Söderhamnsortens Ridsportförening.

Mer läsning