Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DM-medaljer i alla valörer till hälsingeryttarna

/
  • Nanstas Thula Olskims tog DM-guld i kategori B.
  • Hemmaekipaget Saga Larsson och Napoleon tog DM-guld i kategori C.
  • Silver och brons i DM för C-ponnyer gick till Nanstaryttare. Silvret tog Alva Tranné/Munsboro m&m´s hand om, medan Ellen Larsson/Embla, red hem bronset.

Hälsingeryttarna tog DM-medaljer i alla kategorier vid helgens dressyrtävlingar på Hudiksvalls rid- och ponnyklubb.

Annons

De regionala dressyrtävlingarna är i full gång, och man laddade upp inför söndagens elitfinal med att rida ett DM.

I kategori B red Nanstas Thula Olskims/Caboy, hem guldet.

Det är faktiskt Thulas andra DM-medalj i år. Men den förra DM-medaljen hon tog var i längdskidåkning.

Thula tog hem dressyr-DM med 64,697 procent, före två Gävleekipage, Emmie Walldén/Toonje på andra plats ned 62,121, och Olivia Bergåkra/Munsboro Goran, som red ihop 61,667 procent.

I och med guldet har Thula nu en DM-medalj i varje valör tillsammans med Caboy. Men det här blev den sista. Nästa år är Thula för gammal att rida B-ponny, och 20-årige Caboy ska flytta till Emma Rosenqvist där han ska bli läromästare till Emmas barn.

– Han kommer att få det jättebra där, men det känns lite sorgligt, erkänner Thula, om deras sista DM tillsammans.

I kategori C gick DM-guldet till hemmaekipaget Saga Larsson/Napoleon, som red ihop 67,368 procent – nästan tre procent mer än DM-tvåan, Alva Trané/Munsboro m&m´s, Nansta, med ytterligare ett Nanstaekipage på bronsplats, Ellen Larsson/Embla.

I kategori D var det tätt i toppen. Så tätt att hemmaekipaget Cecilia Bergåkra/Inspi(red) Justice, och Filippa Bergström/NMabucco R RP 173 från Storvik Ovansjö, hade exakt samma resultat, 67,500 procent – ända ner till allmänna intrycket som annars skiljer de placerade åt. Så Cecilia och Filippa fick DM-guld bägge två. Bronset gick till Gävle ponnyklubbs Malin Lönn/Casiopeia 2, knappt en procent efter.

På söndag fortsätter tävlingarna, och då blir det spännande värre. Då avgörs elitserien, och det är otroligt jämnt mellan lagen.

Med bara den tredje och sista omgången kvar, leder Segersta med en poäng över Hudiksvall. Trea ligger Falun, två poäng efter Hudiksvall. Så det blir en mycket spännande söndag.

Mer läsning

Annons