Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia och "Kissen" uttagna till EM

/
  • Tillsammans med mamma Sigrid har Cecilia Bergåkra åkt till Frankrike där hon ska starta hingsten I Do Kiss i childrens-EM i dressyr.

På tisdagen kom beskedet – 13-åriga Cecilia Bergåkra och I Do Kiss, "Kissen", är uttagen att representera Sverige vid childrens EM i Vidauban i Frankrike.

Annons

Cecilia Bergåkra, Simeå, är Sveriges enda representant i children-klassen vid EM i franska Vidauban den 30 juni–5 juli där även EM för juniorer och young rider avgörs.

"Childrenklassen är ny för i år. Där rider ryttare mellan 12 och 14 år," berättar Cecilia via mejl. Hon sitter i hästbussen på väg till Frankrike och har ingen mottagning på telefonen.

Det blev snabba ryck sedan hon fick veta att hon var uttagen till EM. Det var mer eller mindre bara att packa och åka direkt för att vara på plats innan tävlingen startar den 30 juni.

Det finns inte många ryttare upp till 14 år i Sverige som rider så höga klasser som krävs för att starta EM. Enligt tidningen Ridsport är det totalt 40 ekipage från tolv länder som är nominerade.

De resultat som ligger till grund för uttagningen tror Cecilia är hennes två kval till junior-SM, SM:et där hon startade två hästar och placerade sig bäst, fyra, med "Kissen". Dessutom har hon en sjätteplacering i en nationell St George på Strömsholm

"Jag är väldigt nöjd med vårens resultat och har en väldigt bra känsla inför detta. Det är första gången jag och "Kissen" startar internationellt tillsammans, tidigare har han bland annat vunnit Sunshine Tour i Spanien med mamma, (Sigrid Bergåkra, reds. anm.) och jag har tidigare ridit mitt sto Primavera i bland annat Odense i Danmark, men nu är de dags för oss två att visa upp oss på de internationella banorna som ekipage," skriver Cecilia vidare i mejlet.

Hon startar kvalen på tisdag och torsdag, och hoppas att det räcker för att klara sig vidare till lördagens final.

Mer läsning

Annons