Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia Bergåkra historisk på Strömsholm: "Det roligaste jag någonsin gjort"

/

Cecilia Bergåkra fick tuffast tänkbara motstånd när Lövsta Future Challenge inleddes på Strömsholm.
Men trots att det inte blev några topplaceringar var den 14-åriga talangen nöjd.
– Jag är jättenöjd, gud ja. Jag har ju några år på mig att bättra mig, säger hon.

Annons

Cecilia Bergåkra hade med sig båda sina hästar, Duschesse och Primavera, ner till Strömsholm. Men det bara den förstnämna hon fick tävla på då Primavera tappade en sko i transporten ner och fick en lättare skada.

Se även: Dressyrtalangen Cecilia Bergåkra, 14, om framtiden: "Jag vill rida världscupfinaler"

Men det var en motgång som den 14-åriga supertalangen kunde ta under en helg som hon beskriver som den roligaste någonsin.

– Att jag rider på godkända procent är ju otroligt. Jag är den första och enda som är så här ung i de här klasserna. Jag blev väl historisk som rider grand prix så ung, säger Cecilia, som på lördagen kom på en 11:e plats av 17 startande ekipage i en Intermédiaré II, klassen under Grand Prix.

– Det stora för mig är att jag får möjlighet att rida det här i min ålder, det var det roligaste jag någon sin gjort. I lördags var det ryttare upp till 25 år, i dag var det en öppen klass med den äldsta som 60 år.

Läs även: Så gör Cecilia Bergåkra för att lyckas

En stor sak att ta med sig hem till Simeå är att hon trots sin ålder slog en handfull ryttare i båda klasser hon startade i.

– I dag (GP Kür) så red jag över godkända procent och jag har ju tio år på mig att rida U25 och jag visade att jag kan prestera redan nu. Jag borde ju kunna slå dem med hästlängder när jag blir lika gammal som de jag mötte i lördags. Det vore ju jättekul, säger Cecilia Bergåkra.

Noterbart från helgens tävlingar i Strömsholm är att Bollnäs RS Therese Tällberg fick med sig en 12:e plats av 22 startande i söndagens Intermédiaire I.

Mer läsning

Annons