Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergkvist vann DM efter felfri hoppning

/
  • Nathalie Bergkvist från Ringnäs vann kategori B när DM avgjordes i Delsbo.

2015 års distriktsmästerskap i Hälsingland i ponnyhoppning är avgjord.
Nathalie Bergkvist bjöd på den största överraskningen och vann överlägset kategori B.
Nästa mål för ekipaget blir att kvala in till SM 2016.

Annons

Tävlingarna bjöd på både väntade och oväntade resultat. Guldmedaljören i kategori B, Nathalie Bergkvist från Ringnäs, hade egentligen som mål att bara komma runt banan. Men hon var överraskande ensam felfri och vann överlägset. Bergkvist gjorde sin första start i öppen klass på den här höjden och har redan satt upp nya mål:

– Vi kommer att försöka kvala till SM 2016. Det är Nathalies sista år på B-ponny och det vore så roligt att ta sig dit. Vi trodde aldrig att det skulle gå så här bra, det var ju SM-ekipage med i klassen. Jessika Mårds och Maja Heed hjälper Nathalie med hoppningen, säger Nathalies mamma Annelie Persson-Bergkvist.

För att avgöra vem som skulle få silver respektive brons krävdes en omhoppning mellan Bollnäsryttarna Elsa Norgren och Lovisa Bäremo. De hade bägge ett hinder ner i grunden, men i omhoppningen var Elsa felfri och Lovisa hade ett ner.

Mästare i kategori C och D grupp 1 blev inte helt oväntat Ingemar och Selma Hammarström. Att tävlingen hölls på hemmaplan i Delsbo hade nog mindre betydelse eftersom bägge syskonen har massor av rutin på flera olika ponnyer och i betydligt högre klasser än mästerskapsklassens LA. Selma vann efter omhoppning mot silvermedaljören Ida Hansemon från Bollnäs.  

För att avgöra vem som skulle bli Bronsmedaljör krävdes ytterligare en omhoppning mellan tre ryttare på vardera fyra fel. Alma Löfgren, SORF, var här ensam felfri och medaljen hamnade i Söderhamn.

I kategori C var sju ekipage till omhoppning, näst snabbast och silvermedaljör blev Hilda Denkert från Nansta. Malva Pettersson från samma klubb tog hem bronset. Sandra Wexen vann guld i grupp 2.

Tävlingens högsta klass (Msv A) vann Ingemar Hammarström på Atlas. I Msv B var Clara Solander från Nansta ensam felfri och vinnare i kategori D.

Kategori C hade en felfri Ingemar Hammarström som segrare, följd av Nanstas Hilda Denkert och Malva Pettersson med vardera fyra fel.

– Det har varit väldigt fina tävlingar. Jag är nöjd med utslaget och har sett mycket bra ridning. På lördagen reds lägre klasser, där var jag nog mest imponerad av Ellen Hammarstöm, sju år, som speciellt under ett av ärevarven var hur cool som helst och hanterade sin ponny mycket bra, säger banbyggare Lena Salin från Stockholm.

Mer läsning

Annons