Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både hästar och ponnyer tävlade i Delsbo

/
  • Elin Persson och D-ponnyn Dicey Update tävlar för hemmaklubben Delsbo kör-och ridsällskap.
  • Ytterligare ett hemmaekipage under DKRS:s tävlingar var Nora Larsson och C-ponnyn Cinnamon Twist.
  • Hemmaekipaget Kim Götesson och hästen Lancer VN.

Flera fina placeringar när Delsbo kör- och ridsällskap anordnade hopptävlingar för både häst och ponny.

Annons

Man började med hästarna, där Hudiksvalls Linda Zättlin och Abigail var tvåa i dagens högsta klass, en 1,15.

Bara två ekipage var felfria i första fasen. Förutom Linda och Abigail, även Emmy Aho från Sundsvall. Emmy och hennes häst Vitalis var felfria även i andra fasen, medan Linda och Abigail hade ett nedslag.

Placerad trea i klassen var ytterligare ett Hudikekipage, Ida Nordin och Touch Wood Des Vaulx.

Det blev Sundsvallsseger även i 1,10, nu genom Angelica Eriksson/Gnista Pil. Delad tvåa var Söderhamnortens Gunilla Ekengren/Irish Coffee.

I enmetersklassen tog Hilda Denkert, Nansta, som i vanliga fall tävlar ponny, en andraplats med sin egen häst Neo. Trea i klassen var Jättendals Matilda Larsson/Levanda.

Största klassen, 21 startade, var en 0,90 clear round, där nio av de startande ekipagen nollade och därmed delade på förstaplatsen.

Söndagen var vikt åt ponnyerna.

Lätt B, kategori C, Agria ponny cup, vanns av Sigrid Wiklund/Quarry Pearl Jam. Ida Hansemon/Prins Primero, Bollnäs, var tvåa, och Elsa Norgren/Fuego, även hon tävlande för Bollnäs, var trea. Samtliga tre placerade var felfria i bägge faserna.

I den äldre åldersgruppen gick segern till Moa Gadelius/Munsboro Iceman, Ljusdal, som var enda ekipage i den gruppen som var felfri i första fasen.

Ida Hansemon tog ytterligare en vinst på lätt B-höjd, nu i kategori D, då var snabbast av fyrafelarna med sin egen Munsboro Black Velvet. Tvåa, lite drygt en sekund långsammare, var Nanstas Leneli Grönoset/Sölumosegaard´s Tomozy.

I lätt C, kategori B, placerade sig Ida Eriksson/Cruella de Ville, Rengsjö, som tvåa, och Stephanie Jandrén/Munsboro Denis, som trea.

I den yngre gruppen i kategori C, var Bollnäs Molly Ingemarsson/Aniracs Viktor och Tunalids Engla Norberg/Sturevallens Favorit, delad tvåa.

I den äldre gruppen var kategori C och D ihopslagna, och där gick segern till Söderhamnortens Frida Nilsson/Super Suzie, med Nanstas Anna Mood/Esta, på andra plats. Bägge var felfria i första fasen, och hade fyra fel vardera i andra.

Bland de yngre ryttarna i kategori D blev det dubbelt Delsbo på prispallen genom Elina Persson/Dicey Update, på andra plats och Felicia Nyman/Attyrory Maxwell, på andra.

I tävlingens andra lätt C, kategori B, placerade sig Felicia Hägg/Chimichanga, Bollnäs, som tvåa, och Ronja Simonsson/Välans Appolonia, som trea.

I kategori C var de idel lokala ryttare på pallen. Kategorin vanns av Sigrid Wiklund/Quarry Pearl Jam, Rengsjö, med Ida Hansemon/Prins Primero, Bollnäs, som tvåa och Tova Bodin/Doe Dun, Ringnäs, som trea.

I kategori D tog Ida Hansemon ytterligare en placering, då det blev en tredjeplats med Munsboro Black Velvet. Söderhamnortesn Frida Nilsson/Super Suzie, var fyra med vardera fyra fel i första fasen.

Det reds även en lätt D, clear round, med många felfria ekipage.

Mer läsning

Annons