Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andraplats för Stina Martinsson i Gävle: "Hon ska upp i högre klasser"

/
  • Stina Martinsson, bästa hälsingeryttare vid tävlingarna i Gävle.

Stina Martinsson från Bollnäs blev den högst placerade ryttaren från Hälsingland på Gävles regionala hoppmeeting.

Annons

Martinsson red in på en andra plats i söndagens högsta klass, 130 hoppning A/A:0 med Belle av J.

– Jag är väldigt nöjd med hästarna, främst med Raffi som jag tycker har utvecklats under vinterträningen. Jag har varit med på träningarna som min klubb arrangerat för Micke Shultz och Cicci Hansson och båda har varit väldigt bra. Belle är som alltid lite spänd i början av säsongen, men hon gör ju liksom jobbet ändå. Hon ska upp i högre klasser redan till helgen då jag rider 135 och 140 i Hamre, säger hon.

Josephine Verdruye- Macabea från Söderhamnortens RF var precis som Stina felfri men med en tid som inte räckte till placering.

Elin Olsson, Brs debuterade Tico i samma klass med klart godkänt resultat. Martinsson hade dessutom sin andra häst Raffinett på tredje plats i 120 A/A:0, i samma klass var Matilda Enberg Bollnäs RS, Josephine Verdruye Sorf och Tove Engvall  Bollnäs SR felfria och placerade. Cilla Tangfeldt red i mål på 0 fel i avd B.

Matilda Enberg var även placerad i 110 och Stina Andersson från samma klubb fick pris i 100.

Lördagen ägnades åt ponnyer med LA som högsta klass i vilken endast tre B-ponnyer tog sig i mål. Moa Karelius, Nansta var en av dem med resultat som räckte till en andra plats.

I kat C var Julia Andersson från BRS både felfri och överlägset snabbast och tog därmed dagens andra seger, då Julia även vann LB hoppningen. På andra plats, även hon med noll fel, hamnade Hilma Hansback från Mitt Hjärta.

Hilda Denkert från Nansta fortsätter att leverera på sin nya D-ponny och vann kat D, med Alma Lövgren från Sorf på tredje plats. Både Hilda och Alma var också placerade i LB hoppningen kat D tillsammans med Stina Jonsson Nansta, Matilda Bäremo Brs och Hilma Hansback.

Andra platsen i kat C gick till Regina Lans från BSR och trea blev Linnea Källman, Sorf. Linnea hade dessutom en femteplats i LC, kat C. Den klassen vanns av Moa Karelius. Ebba Lundh Bsr slutade på 0 fel i LB kat B vilket resulterade i en andra plats. I D-ponnyerna LC hoppning red två Nansta ryttare in på placering, Emma Wedin Sköld och Stina Jonsson.

Mer läsning

Annons