Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerblom ett nedslag från final

/

Tävlingsveckan i Falsterbo är sedan några dagar i full gång och de flesta hoppryttare från Hälsingland har redan varit inne på banan.

Annons

Först ut i lördags var Irma Karlsson, Bollnäs RS, som tillsammans med elva andra ryttare krigade om två platser till de internationella klasserna senare i veckan.

Det började lovande för Irma Karlsson med en tredjeplats i första klassen, men tyvärr blev det tre nedslag i det följande kvalet och därmed ingen fortsättning för henne och Wireina.

– Planen var att rida en lagom runda i första klassen och ha lite kvar till nästa kval. Där var det större och det passar egentligen min häst bättre. Men hon blev alldeles för stark och jag fick fel fokus. Försökte ta reda på henne i stället för att fortsätta rida. Jag borde också ha tagit igenom det bättre under framridningen, det är mitt fel och inte hästens.

Hannah Åkerblom, Söderhamnsortens RF, kom till Falsterbo med Sveriges högst rankade sexåring, E Lucky. Stoet var väl förberett för uppgiften och har redan gått på flera stora banor. Ekipaget hamnade ändå utanför final, ett nedslag för mycket blev avgörande.

– Klart surt att vara så nära. Ett nedslag för mycket som jag får ta på mig, jag missade plötsligt ett galoppsprång. Hon har ändå hoppat väldigt fint här, säger Hannah Åkerblom.

Du har ju varit nere i Falsterbo flera år i rad nu, hur tycker du årets klasser har sett ut?

– Det verkar ha varit lätt för femåringarna medan sexåringarna har haft det tufft. Egentligen inte tekniskt svårt, men väldigt högt och nästan bara parallella oxrar.

Amanda Bååth, Bollnäs RS, tävlar i Mountain Horse Ponny Grand Prix under torsdagen.

Mer läsning

Annons