Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejält åt skogen för Lysell i sprint–SM

/
  • JerkerLysell förklarar för Joakim Ingelsson, landslaget, var han tog fel stig på SM-sprinten.

Jerker Lysell får för närvarande bära alla Rehns BK:s förhoppningar om SM-medaljer och topplatser på sina axlar. I går på sprint-SM i Karlstad gick det bra med andraplats i kvalet.

Annons

– Men finalen gick rejält åt skogen! Jag tog fel på stigar i en förgrening och hamnade helt fel. Irrade bort omkring minuten och då är man helt körd i sprintorientering, suckade Jerker tungt efter målgången.

30:e plats 1,25 efter sprintkungen Emil Wingstedt återigen guldmedaljör för Leksand var inte vad sprintspecialisten Jerker Lysell tänkt sig.

– Jag hoppades på topp-tre och chans att komma med till EM i Bulgarien om drygt två veckor. Att hålla igen är inte riktigt min melodi och sprint är min favoritdistans, sa Jerker när han försökte få perspektiv på misstaget tillsammans med Joakim Ingelsson, en av landslagsledarna.

Gårdagens SM-sprint och Elitserien lördag-söndag var sista chansen att visa upp sig inför landslagschefen Marita Skogum både med tanke på EM-uttagningarna på måndag och mer i allmänhet.

– Jag kommer förstås att försöka göra mitt bästa även på långdistansen och medel i Elitserien men det är inte riktigt mina distanser, tyckte Jerker.

Hittills har de stora resultaten på hemmaplan uteblivit. Tidigt på säsongen var förstaårssenioren tvåa på en långdistans i Portugal efter världsettan Daniel Hubmann och vann en sprint.

– Men nu har jag redan börjat fundera på VM-testerna någon gång i sommar. Jag kan inte gräva ned mig för mycket i den här missen, summerade Jerker sin SM-insats i går.

I damklassen gjorde Helena Jansson individuell säsongsdebut och vann klart och före detta Bollnäsdamen Emma Claesson (tidigare Engstrand), nu i Stora Tuna, tog silvret. Efter barnafödanden förra året är Emma återigen på väg tillbaka in i landslaget.

Johnny Fransson

Mer läsning

Annons