Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" tappade i blåsigt La Manga

/

Det började med strålande spel i ett soligt La Manga.

Men efter dunderrundan (sju under par) på fredagen tappade Pernilla "Pillan" Lindberg mark i kvalet till Europatouren.

– Hon sade att puttningen försvunnit helt och hållet och att det var en riktig "off-day", säger "Pillans" pappa Jan Lindberg.

Annons

Med 66 slag var "Pillan" den klarast lysande stjärnan efter kvalets första dag. Spelet stämde för Bollnästjejen som var ensam i topp inför fortsättningen under helgen.

Men när den andra rundan startade på söndagen var fredagens storspel som bortblåst. "Pillan" fick kämpa hårt då hon gick ut tidigt i hård vind och nollgradigt väder, och tappade hon slag efter slag. Hennes 78-runda gjorde att hon tappade tätpositionen, men fortfarande hade hon slagläge med två under par.

– Det var max oflyt för henne att hon fick börja tidigt då det blåste hårt. När de första nio hålen var färdiga och hon skulle gå de sista hålen så var det vindstilla. Så det blev lite orättvisa förhållanden, säger Jan Lindberg.

Direkt efter runda två fick spelarna gå ut på en tredje runda. Och även där gick det trögt för "Pillan" som efter de första nio hålen hade tappat ytterligare till att "bara" ligga på par efter två bogeys. Hon hann inte spela färdigt den tredje rundan som avbröts vid femtiden på grund av mörkret som sänkte sig över banan i La Manga. "Pillan" låg då på en delad 21:a plats.

Sporten försökte i går, utan resultat, att nå "Pillan" för en kommentar.

Mer läsning

Annons