Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" leder på Europatouren

/

Pernilla Lindberg har ett drömläge inför helgens fortsatta spel i Slovakien.

Bollnäsproffset ledde Europatourtävlingen när fredagens spel avbröts.

Annons

– Det är främst mitt järnspel och puttningen som varit väldigt stabilt. Drivern kan jag få ut lite mer av, sade en trött "Pillan", som på fredagen fick spela 31 hål, detta då torsdagens spel avbröts tidigt på grund av regn och åska.

Hon gick på par över de fem hål som hanns med första dagen. Fredagens hål gav ett rejält lyft då "Pillan" kröp ned på fina röda siffror, fem slag under par. I "varvräkningen" blev det 69 slag på första rundan och 70 den andra.

– En sådan här dag hade jag nytta av all träning jag lagt ned på gymet, sade "Pillan" efter en ovanligt lång dag på jobbet.

I en vädersvajig tävling på Gray Bear GC återstod 52 spelare som inte hann fullfölja andra varvet på fredagen. Däribland storstjärna Laura Davies, som låg på sex under par när hon tvingades kliva av efter det 15:e hålet.

Av de som spelade klart två varv var "Pilan" Lindberg alltså i ensam ledning, vilket ger ett härligt utgångsläge inför helgen.

– Jag har spelat allt bättre de senaste veckorna. Det kan bli en kul helg, och jag gillar också banan. Många här tycker att den spelas väl lång, det gör inte jag...

Mer läsning

Annons