Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" i kvaltopp efter 66 slag

/
  • Pernilla Lindberg, Bollnäs GK, slog till med en kalasrunda på 66 slag och leder slutkvalet till Europatouren efter första dagen i La Manga.

Pernilla Lindberg rivstartade med en runda i världsklass första dagen i slutkvalet till Europatouren.
23-åringen från Bollnäs gick runt på mäktiga 66 slag (7 birdies!) och leder i La Manga.

Annons

– Efter den lite svajiga sista rundan i förkvalet var jag tillbaka i fullt fokus igen. Det var en helt annan Pernilla därute i dag.

Det var också en Lindberg som trivdes med veckans bästa väder så här långt – fortsatt småkyligt i södra Spanien men absolut vindstilla.

"Pillan" började stabilt med fem raka par, och började sedan rycka uppåt med birdies på sexan, åttan och nian.

Och flytet höll hela vägen. "Pillan" gjorde hela sju birdies totalt, och hade ännu fler närapå i buren.

– Jag spelade med bra tålamod, gav mig själv chanser hela tiden och var faktiskt närmare åtta under än sex under par, berättar en mycket nöjd "Pillan".

Var det något i spelet som inte funkade perfekt?

– Utslagen kan bli bättre, jag hade faktiskt mer spridning från tee än tidigare i veckan. Men järnslagen mot pinnen var desto bättre. Och jag puttade också riktigt bra, det måste man göra för att skjuta så här låga scorer.

Med sin superscore på -7 leder "Pillan" Lindberg med två slag före fem spelare på delad andra plats, och har skaffat sig ett drömläge inför fortsättningen av slutkvalet.

– Det känns ju jättebra! Särskilt som det tydligen ska bli sämre väder igen, med mer kyla och regnrusk i helgen.

"Pillan" Lindberg skiner dock som solen, och är en av landets hetaste golfspelare just nu. I fredags dök hon även upp på helfigursbild när Expressen berättade det team Annika Sörenstam där "Pillan" är en av de utvalda.

Mer läsning

Annons