Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" fick sitt Hälsingeguld

/
  • På onsdagen kom 23-åriga golfproffset Pernilla Lindberg hem till Hårga för att ta emot Hälsingeguldet 2009. Och det som bara den elfte damen under 70 år.

På onsdagen kom Bollnäs GK:s golfstjärna Pernilla Lindberg hem till Hårgabanan för att hämta sitt Hälsingeguld 2009.
Hon får priset för bedriften att kvala in till både Europatouren och LPGA-touren under några tuffa veckor i december.
Och den 23-årige rookien har redan visat ett stigande guldvärde, senast som femma på Europatouren i Slovakien.

Annons

– Hälsingeguldet är så skoj, som ett kvitto på att det jag gör betyder något även här hemma, sade ”Pillan”, för en dag tillbaka där allt började för drygt tio år sedan

Nu är hon framme vid sina drömmars mål, som golfproffs med hela världen som sin arbetsplats.

Hon tog sig dit via några stenhårda veckor med lyckade kvalspel till båda de stora dam-tourerna. En mäktig prestation, särskilt för en golfare fostrad på våra nordliga breddgrader.

Det tyckte såväl Hälsinglands sportjournalister som Hälsinglands Idrottsförbund – och inte minst alla läsare som röstade på helahälsingland.se.

Vid onsdagens informella utdelning av priset var Gudrun Ekblom, ordförande i Hälsinglands Idrottsförbund, särskild glad över att det handlade om just en framgångsrik tjej.

– På 70 år har Hälsingeguldet tidigare bara gått till tio damer. Extra skoj att därför att dela ut det till en tjej med en naturlig sving, starkt psyke och en vilja hård som en järnfemma.

"Pillan" har nu hunnit med fyra på Europatouren och tre tävlingar på LPGA i USA. Bästa resultaten har hon på Europatouren med en andraplats i Nya Zeeland och en femte plats i Slovakien förra veckan.

Mer läsning

Annons