Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson och Selin nådde målet - och mer därtill

/
  • Formula 18-seglarna Tommy Selin och Ola Persson från Söderhamn klarade av målet och mer därtill i sin VM-debut.

VM-debuten i Formula 18 avslutades med en 60:e plats för Söderhamnsduon Ola Persson och Peter Selin.
– Målet var övre halvan, nu hamnade vi på den övre tredjedelen, så vi är fantastiskt nöjda, säger båten Joys styrman Ola Persson.

Annons

Under de första VM-deltävlingarna i tyska Kiel överraskade Söderhamnsseglarna Ola Persson och Tommy Selin både konkurrenter och sig själva.

Efter kvalomgångarna låg ekipaget på en 47:e plats som näst bästa svenska båt.

I finalomgångarna som omfattades av kraftiga vindbyar, hårdnade däremot motståndet betänkligt och paret seglade till slut in som fjärde bästa svenska båt, på en 60:e plats.

– Vi har ju inte riktigt den farten eller är lika aggressiva i starterna som det allra främsta toppskiktet är. Men vi har lärt och tagit med oss en hel del bra saker att som vi ska försöka förvalta framöver, säger Ola Persson.

En 60:e plats av 85 båtar i finalomgången, det så kallade Gold fleet-racet, innebar en plats på den övre tredjedelen av fältet – vilket överträffade de egna ställda förväntningarna inför VM.

– Vi är fantastiskt nöjda, säger Persson som nu tillsammans med sin team-kamrat Tommy Selin har fått blodad tand och är sugen på att försöka kvala in till flera VM framöver:

– Absolut, men nästa VM går i Argentina och det kan bli lite svårt. Däremot så finns det ju möjlighet till att segla EM i Frankrike, säger Ola Persson.

I slutet av augusti tävlar Söderhamnsseglarna igen – då i Stockholm Archipelago Raid, en internationell tävling som seglas i etapper i Stockholms skärgård.

Mer läsning

Annons