Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peppade tjejer med pom-pons

/

Glädjetjut, toetutch och energi. I torsdags åkte Julle United till Helsingfors och EM. Under helgen kommer 25 tjejer tävla och det är lagen Allstars och Smallstars som förhoppningsvis kommer att cheera sig till fina placeringar.

Annons

Julle Untied börjar bli rutinerade i mästerskap, både nationellt och internationellt. Nästa äventyr började i torsdags då avresan till EM i Helsingfors, Finland gick.

– Tekniken kommer att bli viktig. Sätter vi våra hopp och snurrar så ligger vi lika med topplagen. Vi vet vad vi ska göra, så nu är det upp till var och en, säger Jenny Persson i Allstars.

Då cheerdance är en bedömningssport är det svårt att tippa placeringar.

– Det handlar mycket om tycke och smak hos domarna, säger Johanna Julle som ändå vågar tippa på att Smallstars kommer att lyckats riktigt bra.

– Tjejerna har höjt sig väldigt mycket och utvecklas enormt. Jag tror att Smallstars chanser är goda. Absolut tio topp, säger Johanna Julle.

Amanda Nilsson gör sin debut i stora mästerskap på lördag.

– Det ska bli jätteroligt, samtidigt som det är spännande och pirrigt. Men vi har tränat jättemycket och har en väldigt bra sammanhållning i laget så det ska nog gå bra, säger hon.

Mer läsning

Annons