Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pallplatser för Ellen och Kristin

/
  • Banläggaren Emma Jonsson går igenom banan efter loppet med Forsas Ellen Forsgren och Bollnäs Kristin Olovsson.

Det har varit full fart i Forsaskogarna under ett par dagar då Forsa OK arrangerat distriktsmatch i orientering. Tyvärr blev det inte några stora framgångar för Hälsingland, utan ungdomsorienteringen dominerades av Dalarna som tog totalt nio klassegrar.

Annons

På tisdagen inleddes distriktsmatchen mellan Hälsingland, Gästrikland, Dalarna, Västmanland och Uppland. Matchen år årligt återkommande och brukar vara ett uppskattat inslag efter den hektiska O-ringenveckan. Omkring 200 ungdomar i åldrarna 13-16 år hade lockats till Forsa för att kämpa för sitt distrikt.

Tisdagen inleddes med långdistans i terrängen kring Möttjärn och där blev det snåla framgångar för Hälsingland. Istället var det Dalarna och Västmanland som dominerade med fem respektive tre klassegrar. Ellen Forsgren, Forsa, tog den enda pallplatsen för Hälsingland då hon kom trea i klassen D14.

– Jag bommade ganska mycket men eftersom jag känner igen mig här omkring så kunde jag ta in, säger Ellen Forsgren.

På onsdagen fortsatte kampen i regn och rusk med sprint i Sörforsa centrum och det blev en till pallplacerig för Hälsingland och det genom Kristin Olovsson från Bollnäs. Kristin tog bronsplatsen i klassen D15.

Också i sprint dominerade Dalarna med fyra klassegrar.

Mer läsning

Annons