Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt stort startfält när BSK Hudik arrangerar dubbla tävlingar: "Längesen vi var så många"

/

I helgen arrangerar Bågskytteklubben Hudik sina årliga tävlingar Glada Hudikträffen och Januaripilen.
Till den senare är det ett ovanligt stort startfält.
– Det var längesen vi var så här många, säger Lena Kristoffersson från klubben.

Annons

Under lördag och söndag arrangerar BSK Hudik två tävlingar i Idrottshallen i Hudiksvall. Söndagens tävling, Januaripilen, har lockat ett ovanligt stort startfält i år.

– Det blir en totalt full hall med över 90 skyttar. Annars brukar vi ligga runt 50-60 har jag för mig, säger Lena Kristoffersson från BSK Hudik.

Vad ligger bakom det stora startfältet i år?

– Det kan ha att göra med att SM ligger tidigt i år (6-7 februari i Falun, reds anm.). I vår tävling är det en blandning mellan debutanter och mer rutinerade skyttar.

Bland de rutinerade skyttarna finns bland annat Lina Björklund, Edsbyn, som bland annat vann guld i lag-EM samt tog sitt 30:e SM-guld förra året.

I lördagens tävling Glada Hudikträffen blir startfältet inte lika stort och det har sina orsaker.

– Det är en 25 meterstävling och alla har inte möjlighet att träna så mycket på det avståndet, säger Lena Kristoffersson.

Läs mer: Svenskt rekord i tävlingsdebuten

När BSK Hudik arrangerar tävling brukar det kunna bjudas på ett eller annat svenskt rekord också. Förhoppningen är att så även sker i helgen.

– Något rekord ska det kanske kunna bli. Av någon anledning brukar det alltid bli det i våra tävlingar, säger Lena Kristoffersson.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons