Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolfteplats som bäst för ung Forsatrio

/

Forsa OK:s lovande tjejtrio Hanna Kjellin, Emelie Jonasson och Ronja Hugg visade framfötterna vid helgens USM i orientering i Sundsvall.

Annons

Vid fredagens sprint lyckades Hanna bäst med en tolfte plats bland 80-talet startande i D16-klassen. Ronja Hugg och Emelie Jonasson slutade på 20:e respektive 22:a plats.

Vid lördagens långdistans, som avgjordes med tävlingscentrum vid Stockviks skidstadion, var det Ronja Huggs tur att placera sig bäst av klubbkamraterna. I den mycket tungsprungna terrängen med en hel del vindfällen och nyröjda områden sprang hon efter en stark avslutning in på fjortonde plats. För Hanna Kjellin och Emelie Jonasson gick det betydligt tyngre på lördagen, med flera missade kontroller.

I söndagens stafett utgjordes Hälsinglands lag av Albin Andersson, Segersta, Tilde Engberg, Walter Lagerhäll, Rehn och Hanna Kjellin, Forsa. 84 lag fanns på startlinjen och Hälsingland lyckades inte hänga med i toppstriden utan växlade med placeringar runt 50-strecket. Med en riktigt bra avslutande sträcka av Hanna Kjellin avancerade dock laget från 47:e till 35:e plats i tävlingen.

Mer läsning

Annons