Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk och dansk dominans i VC-orienteringsskyttet

/

De svenska och danska militärlandslagen dominerade när världscup i orienteringskytte i helgen arrangerades av Forsa OK.

Annons

Älgskyttebanan efter Ofärnevägen var ombyggd till orienteringsskyttestadion och upplägget vid lördagens sprinttävling var detsamma som vid skidskytte, med den skillnaden är här lämnas vapnen kvar vid skjutbanan under orienteringsmomentet. Först en runda i skogen med karta och kompass, därefter fem skott liggande. Därefter en ny runda i skogen och sedan stående skytte och målgång innan ett antal straffrundor väntar för de som inte lyckas pricka rätt.

Vid söndagens tävlingar fanns också ett moment med punktorientering samt en betydligt längre orienteringsbana. Och här var det tidstillägg för bommar både på skjutbanan och vid punktorienteringen. Lördagens sprinttävling blev en väldig framgång för syskonparet Evelina och Rasmus Wickbom som tog hem D21 respektive H21-klassen. På herrsidan var det mycket små marginaler, med bara 24 sekunders skillnad mellan segraren och Martin Jansson Häverödal på tredje plats. I damklassen var Evelina Wickboms segermarginal dryga minuten. På söndagen fortsatte framgångarna för Evelina Wickbom då hon i överlägsen stil sprang och sköt hem segern. Och det var Evelinas överlägsenhet i skogen som avgjorde för både tvåan Terese Herlin och trean Karin Stenback satte skotten bättre.

Bland herrarna blev det större omkastningar vid söndagens mycket krävande tävling med löptider upp mot två timmar i både dam- och herrklassen.  Lördagens trea Martin Jansson var snabbast i skogen, prickade bara tre millimeter fel på punktorienteringen. Kombinerat med ett bra skytte innebar det till sist en segermarginal med fem minuter före dansken Tomas Jensen.

Banläggaren Andreas Davidsson och tävlingsledaren Per-Åke Bladh kunde summera lyckade tävlingar som gynnades av fint väder och god stämning bland deltagarna.

Mer läsning

Annons