Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för invigningen av O-ringen – över 5000 på plats: "Nu kör vi"

/

Startskottet har gått. O-ringen Borås 2015 har nu officiellt startat.
Den timmeslånga invigningen på Borås Arena innehöll det mesta – allt ifrån modevisning till sånguppträdanden.
– Nu kör vi, skrek konferenciern Carl-Johan Fredman under invigningen.

Annons

Världens största orienteringsäventyr är nu i gång och det inleddes med en speciell invigning på Borås Arena. Över 5000 personer var på plats för att bevittna starten av den 51:a upplagan av O-ringen. Detta var också tredje gången O-ringen arrangerades i Borås (1968, 1968 och 2015).

– Det var enbart roligt. Det fanns ett litet orosmoment innan hur många som skulle komma, men det blev... lagom. Det var kul, säger Carl-Johan Fredman, konferencier, som underhöll publiken på alla möjliga vis.

Det var en annorlunda invigning av O-ringen, minst sagt. Lena Larsson, ordförande i svenska orienteringsförbundet, har varit på ett flertal invigningar tidigare och kände att Borås verkligen bjöd upp till dans.

– Det var trevligt, ungdomligt, fartfyllt och annorlunda. Det är inte alla gånger vi har modevisning och entré på röda mattan. Det var häftigt säger hon.

Invigningen hade planerats under en längre tid och ett par genrep hade genomförts för att allt skulle vara topptrim då det var blev allvar under lördageftermiddagen. Avslutningen på invigningen blev startskottet för Axa-stafetten där ungdomar från flera delar av Sverige (Ångermanland, Medelpad, Dalarna t.ex.) och världen deltog.

– Det känns faktiskt ganska skönt. Det ska bli härligt att få semestern, säger Therese Fredman, ansvarig över invigningen.

– Vi har längtat efter det här sedan förra årets avslutning så nu känns det bara bra, fyller en helnöjd Lena Larsson i.

Mer läsning