Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för ny O-ringen-saga

På lördag är det dags för invigningen av Hälsinglands tredje O-ringen genom tiderna. Från arrangörshögkvarteret i Mohed rapporterade man på tisdagen att läget är under kontroll.

Annons

På lördag är det dags för den officiella O-ringen-invigningen i centrala Söderhamn.

– Det är många frågor som uppstår så här kort före starten, men svaren kommer snabbt, säger Karl-Erik Jonsson, generalsekreterare för tävlingen, inför den tredje hälsingeupplagan av tävlingen.

Vid tisdags lunch räknade Karl-Erik Jonsson med att närmare 10 000 deltagare var anmälda. Men vis av erfarenheten vet man att det kommer att strömma in sena anmälningar under de sista dagarna.

– Det kommer till exempel många sena anmälningar i de öppna klasserna, där man kanske springer en eller ett par dagar.

Invigningsprogrammet innehåller bland annat Östen med resten, flaggparad med samtliga 41 deltagarländers flaggor representerade och efter själva invigningen en ungdomsstafett i centrum med 40-talet ungdomslag på startlinjen.

– Vid fyratiden hålls själva invigningen med talare från Svenska orienteringsförbundet, kommunalrådet Sven-Erik Lindestam och landshövdingen Barbro Holmberg som officiellt förklarar O-ringen invigd, säger Karl-Erik Jonsson.

Mer läsning

Annons