Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsfesten i Mohed börjar ta fart

/
  • O-ringen Hälsinglands ordförande Rolf Jacobsson, till vänster, och generalsekreterare Karl-Erik Jonsson i det nya kansliet.

Trots att det inte är dags förrän nästa sommar öppnade under förra veckan O-Ringens kansli i Mohed. Arrangörerna hoppas på ett minst lika bra arrangemang som förra gången.

– Målet är 16 000 nöjda deltagare, säger generalsekreteraren Karl-Erik Jonsson.

Annons

Ett av rummen i kansliet är inrett som kontor och där sitter Karl-Erik Jonsson. Han är nu heltidsanställd som generalsekreterare för O-Ringen Hälsingland 2011 och hittills den ende som har flyttat in i lokalerna. Men allt eftersom startdatumet närmar sig kommer fler att göra honom sällskap. Just nu arbetar han med att kontakta markägarna och försöker samordna kommunerna. Kartritningen och planeringen inför banläggningen har också påbörjats under veckan.

För att locka fler till sporten erbjuder arrangörerna en speciell klass som kallas för "challenge". Karl-Erik Jonsson beskriver det som väldigt lätt orientering för den motionsintresserade och det krävs inga förkunskaper.

För att deltagarna som väljer att spendera en vecka av sin semester i Mohed ska hinna se sig omkring kommer det att vara en vilodag under veckan. Arrangörerna har valt att kalla den för Hälsingedagen, då deltagarna får möjlighet att se mer av landskapet.

Mer läsning

Annons