Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natalia Vinogradova om Alftas toppsatsning i Tiomila: "Topp fem är ett galet mål"

När starten går i Tiomilas damkavle på lördag kommer Alfta ÖSA vara där som en outsider. Och det ska de vara med det lag som klubben mönstrar den här säsongen. – Topp fem är ett galet mål, men vi ska göra allt vi kan för att uppnå det, säger ryska landslagslöparen Natalia Vinogradova.

Annons

25 åringen från Moskva, som snart fyller 26 år, gör sin andra säsong för Alfta ÖSA OK och har snabbt hittat en skön känsla för hälsingeklubben. Det var hennes vän Galina VInogradova som tipsade om att det var ett bra steg att ta efter några år i Finland.

Och idag ångrar Natalia Vinogradova inte att hon tog steget till Sverige.

Natalia Vinogradova gör sin andra säsong i Alfta ÖSA OK.

– Det är en jättebra klubb, med väldigt bra laganda. Jag kommer över och tränar här ibland, nu har vi haft ett läger inför Tiomila, annars bor jag i Moskva. Så det är en rätt enkel resa hit till Sverige, säger hon, och hyllar den svenska naturen.

– Det är ett paradis att orientera här i Sverige jämfört med Ryssland. Hemma runt Moskva är allt platt och det är mest parker och vägar. Och sporten är större i Sverige än i Ryssland.

Lördagens Tiomila blir hennes femte start i klassikern, den andra som Alftalöpare. I år består laget av Josefine Engström, Natalia och Galina Vinogradova, Sara Eskilsson och Ylva Kindlundh.

På onsdagen så "genrepade" laget vid Nabbabacken i Alfta, i lagom tempo. Förutom Sara Eskilsson som satt på ett försenat tåg och läkarstudenten Ylva Kindlundh som skrev en tenta.

Alfta-ÖSA:s lag, förutom Ylva Kindlundh, var samlade för

– Tiomila är en bra och spektakulär tävling som är rolig för publiken. Det är en stressig tävlingsform men rolig, säger Natalia Vinogradova som kommer gå ut som sista löpare i laget – trots att Galina VInogradova bevisats sin snabbhet på VM.

– Galina är en snabbare avslutare, otroligt vass som sprinter. Men jag tror att jag är bättre när det kommer till att springa längre distanser i skogen, då kan jag vara riktigt snabb samtidigt som jag får till orienteringen.

Mer läsning

Annons