Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysells passning till farsan

/

Rehns BK:s sprintstjärna Jerker Lysell fostrades in i orienteringen – och mitt i VM-uppladdningen skickar han nu en passning till farsan Folke.
– Det är ingen idé att ta lärdomar av en gammal bonde, säger han i en intervju med Sveriges Radio.

Annons

Jerker Lysell är mitt i uppladdningen inför VM i skotska Inverness som startar på fredag. I en intervju med Sveriges Radio berättar den frispråkige 26-åringen bland annat om svårigheterna med sprint och hur det är att springa bland folk i torg- och stadsmiljö.

– Jonas Leandersson (landslagskollegan, reds anm.) sprang nästan ihjäl en gammal tant i Schweiz på världscupavslutningen i fjol. Springer man över en 80 år gammal tant med rollator som ligger avdäckad på backen när man springer därifrån, då är det svårt att ha fokus, säger Jerker Lysell.

I samma intervju skickar han en gliring till farsan och läromästaren Folke Lysell som förde in honom, och tvillingbrorsan Jesper Lysell, i den familjesport som orientering är.

– Jag är rätt säker på att jag är bra mycket smartare och bättre än vad han var, så det är ingen idé att ta lärdomar från en gammal bonde. Det gäller att tänka nytt hela tiden, så det han säger går in genom ena örat och ut genom det andra, säger Jerker Lysell.

Men han öser inte bara på med den verbala motorsågen. Det finns även uppskattning i orden.

– Man får väl tacka för det, att man blev utdragen på tävlingar fast man inte ville när man var liten. Det har varit mycket svordomar innan man ska åka, men när man väl varit ute har det varit kul, säger Jerker Lysell till Sveriges Radio.

Hör intervjun här.

Mer läsning

Annons