Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysell världsmästare i sprint: "Jag har inte grinat på 20 år, nu har jag tappat rösten"

Den här säsongen har varit kantad av skador – trots det kunde Rehns BK:s stjärna Jerker Lysell ta karriärens första VM-guld. Och sättet han gjorde det på var en fullständig kross av världseliten.

Annons

När Jerker Lysell i full fart passerade mållinjen gjorde han det på 14:28. En tid som visade sig vara väldigt bra. Jerker, som var snabbast av alla vid varvningen, höll ihop det hela vägen i mål.

– Jag mår bra, det är svårt att samla in allt och smälta det här. Jag tror inte jag grinat på 20 år, men nu har jag tappat rösten. Det här är helt sjukt. Jag gör ett prickfritt lopp, säger Jerker Lysell till SVT.

Att han gjorde ett perfekt lopp var han övertygad om redan innan han gick i mål.

– Jag tänkte att vinner jag inte nu så kommer jag aldrig göra det. En sån här chans får man bara en gång i livet, på hemmaplan, på favoritdistansen. Bra att folk höll sig här runt mål och inte i banan så man kunde fokusera på sitt eget, inte nån pensionär man krockar med, säger Jerker Lysell.

Jerker Lysell är världsmästare i sprint efter ett lysande lopp i Strömstad.

LÄS MER: Här är Jerker Lysell – från början till nutid

– Fantastiskt, hur coolt som helst. Jag är jätteglad. det är ett klockrent lopp där han sätter varje kontroll, det är stort gjort på ett VM, säger förbundskaptenen Håkan Karlsson till SVT.

Toppkonkurrenterna var sekunder bakom och efter en spänd väntan i målfållan kunde 26-åringen från Bollnäs kunde räkna in sitt första VM-guld i karriären.

LÄS MER: Lysell skrälltvåa i O-ringen – trots ryggproblem

Segermarginalen ner till tvåan Michael Kyburz blev ett par sekunder. Trea blev Daniel Hubmann, Schweiz. Regerande mästaren Jonas Leandersson slutade femma, 22 sekunder bakom Lysell.

På damsidan vann Danmarks Maja Alm. Alfta-ÖSA:s ryska, Galina Vinogradova, slutade på en fjärdeplats.

Noterbart är att Lysell inte kommer få springa sprintstafetten på söndag.

– Uttagningen till VM var innan jag var skadefri, så det är inga konstigheter. Jag skiter fullständigt i det, jag vann idag, säger Jerker Lysell.

LÄS MER: Knä och förkylning oroar inför VM

Mer läsning

Annons